Vejetaryen Burger
Malzemeler:
-1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
-1 küçük soğan
-1 diş sarımsak
-3 dal taze soğan
-1/2 çay kaşığı kimyon
-3/4 bardak doğranmış mantar
-420 gram önceden haşlanmış fasülye (konserve de olur)
-1 çay kaşığı maydanoz
-Tuz
-Karabiber
-2 yemek kaşığı zeytin yağı
-Yarım bardak galeta unu
- 4 ince dilim kaşar/cheddar/dil peyniri
Servis için:
-Hamburger ekmeiği
-Doğranmış kırmızı soğan
-Pesto sos
-Domates dilimleri
-Roka yaprakları
Yapılışı:
1. Doğranmış soğanı ve sarımsağı ayçiçek yağında soteleyin.
2. Taze soğanı, kimyonu, ve doğranmış mantarları ekleyerek, mantarlar pişene dek soteleyin. Gerekirse tuz ve yağ ilavesi yapın.
3. Fasülyeleri ezerek püre haline getirin.
4. Büyük bir kapta fasülye püresini ve mantarlı karışımı birbirine yedirin. Maydanoz, tuz, karabiber ve galeta ununu ekleyerek iyice yoğurun.
5. Karışıma ortalama 3 cm kalınlığında köfte şekli verin. Çok ince yaparsanız dağılır, çok kalın olursa da pişmez.
6. Vejetaryen hamburger köftelerinizi pişirmeye başlayın! Her bir yüzü ortalama 3 dakika pişecek kadar tavada tutabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Servisimizi geliştirmek,reklamları kişiselleştirmek ve ayarlarını hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezleri kullanıyoruz. Devam ederken, çerez kullanımını onaylamış olacaksın.Daha fazla bilgi için Çerez Politikası sayfasını ziyaret edebilirsin.
Favorilerinize başarıyla eklendi.