Evde kolay künefe
Malzemeler:
Hamur için:
-250 gram kadayıf
100 gram eritilmiş tereyağı
-1 buçuk yemek kaşığı şeker
-2 çay kaşığı gül suyu
Şurup için:
-1 bardak çeker
-1 bardak su
-1 çay kaşığı limon suyu
-1 çay kaşığı gül suyu
Krema için:
-1 bardak dil peyniri
-Yarım bardak mango püresi
-Yarım bardak pudra şekeri
-50 gram kaymak
-Yarım bardak krema
Üzerini süslemek için Antep fıstığı içi kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
1. Kadayıfı tel tel ayırarak teryağını yedirin. Tabaka halinde kaba yerleştirin.
2. 180 derecede ısttığınız fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin.
3. Bu sırada şurubu için suyu ve şekeri 3-4 dakika kaynatın. Ardından ateşten alarak içine limon ve gül suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
4. Kreması için olan tüm malzemeleri karıştırıp buzdolabına kaldırın.
5. Fırından çıkardığınız künefenin üzerine sıcakken şurubu dökün. Oda sıcaklağına gelmesini bekleyin.
6. Son adımda kremalı karışımı üzerinde dökün ve süsleyin.
Afiyet olsun!
Servisimizi geliştirmek,reklamları kişiselleştirmek ve ayarlarını hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezleri kullanıyoruz. Devam ederken, çerez kullanımını onaylamış olacaksın.Daha fazla bilgi için Çerez Politikası sayfasını ziyaret edebilirsin.
Favorilerinize başarıyla eklendi.