Deniz'in Mutfağı 7. Bölüm Tarifleri

Bugün her zaman yaptığınız yemekleri unutun. Gün farklı tarifleri deneme günüdür! Bitki çaylı helva, bir gece önceden kalma pilavı değerlendirmenin yolu Deniz’in Mutfağı’nda.

Deniz'in Mutfağı 7. Bölüm Tarifleri

Bitki Çaylı Helva Tarifi

Malzemeler:
-125 gr tereyağı
-1 su bardağı un
-1,5 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-2 poşet bitki  çayı

Hazırlanışı:
-
Tereyağı ve unu tavada kavurun.
-
Ayrı yerde süt ve şekeri bir tencerede kaynatın, şekerin erimesini sağlayın.
-İçerisine bitki çayını koyun, iyice kavrulan una sütlü şerbeti ilave ederek karıştırın.
-Ocaktan alın ve soğumadan kıvam alan helvayı dondurma kaşığı ile servis edin.

Kayısılı Et Şöleni Tarifi

Malzemeler:
-
1 adet büyük boy soğan
-
2 adet bonfile
-
7-8 adet kayısı
-
7-8 adet ceviz
-7-8 adet kuzu göbeği mantarı
-
3 yemek kaşığı fındık yağı
-
1 tutam tuz
-
1 çimdik şeker
-
2 diş sarımsak
-
2 yemek kaşığı krema
-
Yarım su bardağı et suyu
-
1-2 dal taze nane

Hazırlanışı:
-Soğan sarımsak ve eti soteleyin.
-Mantarı, kayısı ve cevizi ekleyin, soteleyin.
-Şeker ve tuz ekleyin, et suyu ilave edin sonlara doğru krema ekleyerek sosu pişirin ve hafif çektirin.
-Daha sonra servis tabağına alın ve yemeği servis edin.

Kızarmış Pilav Tarifi

Malzemeler:
-1 su bardağı haşlanmış pirinç
-2 diş sarımsak
-1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tutam kırmızı biber
-1 yumurta
-3-4 dal yeşil soğan
-3-4 dilim pastırma

Kızartmak için: 4-5 yemek kaşığı fındık yağ

Hazırlanışı:
-Haşlanmış pirinci ya da bir gece önceden kalmış pilavınızı iyice kızartın.
-Sarımsak tuz, karabiber, kırmızı biber, ekleyin.
-Yumurtayı çırpın, içine ekleyip karıştırın.
-Pastırmadan da kesip ekleyerek servis edin, üzerine yeşil soğan serpiştirmeyi unutmayın.

Favorilerinize başarıyla eklendi.

Tamam