Deniz'in Mutfağı 5. Bölüm Tarifleri

Deniz’in Mutfağı’nda bugün geçmişe bir yolculuğa çıkıyoruz. Deniz Orhun bugün “Merakınızın peşinden gidin” diyor ve Mezopotamya dönemine ait özel bir tarifi gün yüzüne çıkarıyor. Hazırsanız, başlıyoruz!

Mersu Tarifi

*Mezopotamya dönemine ait, çivi yazısından alınma tarif

Malzemeler:
-1 su bardağı tam buğday unu
-
Yarım su bardağından biraz az  fındık yağı+1 çay kaşığı susam yağı
-
Yarım çay kaşığı tuz
-
2 yemek kaşığı su

İç malzeme:
-1-2 dal taze kişniş
-2 adet hurma
-1 yemek kaşığı kuru üzüm
-1 diş sarımsak
-1 tutam çörek otu
-1 dolu yemek kaşığı labne
-1 tatlı kaşığı antepfıstığı
-1 tutam kimyon
-2 dolu yemek kaşığı susam
-1-2 tane kişniş

Hazırlanışı:

-Un, tuz, yağı ve suyu ekleyerek homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.
-Biraz mayalanması için kenarda beklerken iç harcı için diğer kalan bütün malzemeleri  robottan geçirin.
-Hamuru bezelere ayırın hafif elinizle açıp içine harcı koyun yarım ay şeklinde kapatın üzerine susam serpip önceden 220 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Patina De Piris Tarifi

19-05/10/patinadepiris.jpg

Malzemeler:
-2 büyük armut
-Yarım su bardağından bir parmak eksik şeker
-3 yumurta akı
-3 yumurta sarısı
-3 yemek kaşığı un
-1-2 damla limon
-1 tatlı kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı su
-1 çimdik kimyon
-1 çimdik susam
-1 çimdik vanilya

Şerbeti için:
2 sı bardağı su
-1 dolu su bardağı şeker
-Yarım çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
-Armutları kesin. Su, şeker ve tarçınla yapılan şerbette kaynatın .
-Yumurta sarılarını şekerin yarısıyla iyice karıştırın.
-Limon, zeytinyağı, su ve unu ilave edin.
-Şekerin yarısını yumurta beyazıyla kabartın.
-En son yumurta sarılarıyla pişen armutları karıştırın ve kabartılan  yumurta beyazlarıyla söndürmeden katlayarak karıştırın.
-Kimyon, susam ve vanilya ekleyin. Fırın kabına koyarak fırında pişirin.

Çin Tavuğu Tarifi

*Güney batı Çin’e ait bir tarif

Malzemeler:
-3 kereviz sapı
-2 adet göğüs tavuk
-1 adet kapya biber
-3 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı taze zencefil
-3 dal taze soğan
-Yarım su bardağından biraz fazla nişasta
-Yarım çay kaşığı tuz
-3 yemek kaşığı soya sosu
-1 tatlı kaşığı elma sirkesi
-Yarım konserve kırmızı fasulye
-1 yumurta sarısı

Kızartmak için: 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı
-Nişasta ve yumurta sarısını iyice karıştırın.
-Tavukları nişastalı karışıma bulayıp kavurun, bir kenara alın.
-Kereviz sapı, kapya biber, sarımsak, taze zencefili soteleyin.
-Elma sirkesi, soya sosu ve fasulyeleri ekleyin ve tüm malzemeleri tekrar ocakğa koyarak hepsini tavada çevirin. Biraz sosu çektirin.
-Taze soğanla servis edin.

Favorilerinize başarıyla eklendi.

Tamam