Deniz'in Mutfağı 18. Bölüm Tarifleri

Farklı tarifler denemeye hazır mısınız? Menümüzde buğdaylı toga çorbası ve çağlalı et kavurma var.

Deniz'in Mutfağı 18. Bölüm Tarifleri

Toga Çorbası Tarifi

Malzemeler:
-
1 yemek kaşığı un
-
1 yumurta
-
1 su bardağı yoğurt
-
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-
4 su bardağı su
-
1 su bardağı tavuk suyu
-Yarım su bardağı aşurelik buğday
-Yarım su bardağı nohut

-1 tutam tuz
-1 tutam nane

Hazırlanışı:
-
Bir kaseye unu koyun içerisine yumurtayı kırın ve karıştırıp içine yoğurdu koyup homojen olana kadar karıştırın.
-Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun daha sonra 1 su bardağı suyu ekleyip tuzu,  kalan suyu ve tavuk suyunu ekleyip biraz ısınınca aşurelik buğdayı ve nohutu ekleyin.
-Isınmış sudan alıp azar azar yoğurtlu karışıma koyarak karıştırarak terbiye edin, yoğurtlu karışımı tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin, sunum aşamasında nane ile servis edin.

Çağla Kavurması Tarifi

Malzemeler:
-300-400 gr çağla
-1 adet soğan
-2-3 diş sarımsak
-3-4 yemek kaşığı su
-1 tutam şeker
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 tutam pul biber
-1 tutam tuz
-1 tatlı kaşığı nar ekşisi
-1 yemek kaşığı yağ
-1 su bardağı nohut

Hazırlanışı:
-
Çağlaya su ekleyin ve tencerede haşlamaya bırakın.
-Başka bir yerde soğanı ve sarımsağı doğrayın ve suda şeffaflaştırın. ---Kaynayan çağlaları süzüp kaseye alın, şeffaflaşan soğanların üzerine şeker koyup eti ekleyin.
-Ayrı kasede salçayı, pul biberi, tuzu, nar ekşisini karıştırın, pişen etlere 1 yemek kaşığı yağ ekleyin ve haşlanmış ve çekirdeği çıkarılmış çağlaları ilave edin.
-Çağlanın kalan suyuna pişen etleri, nohutu ve salçalı sosu koyun pişirmeye bırak.
-Servis aşamasında isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis edebilirsiniz.

Cennet Çamuru Tarifi

Malzemeler:
-
125 gr tereyağı
-
3/4 su bardağı su
-
2 su bardağı şeker
-
300 gr kadayıf
-
1 su bardağı süt
-
1 avuç toz fıstık
-
Kaymak

Hazırlanışı:
-
Tereyağını tavada eritin, ayrı bir yerde tencereye şeker ve  suyu koyup biraz eritin.
-O sırada eriyen tereyağına kadayıfı ekleyin, şeker eriyince sütü ilave edin ve şerbet olunca altını kapatıp soğumaya bırakın.
-Tereyağlı kadayıfı tavada renk alıncaya denk kavurun, rengi dönen kadayıfı ocaktan alın ve soğumuş şerbeti koyup şerbeti çekene kadar karıştırın.
-Toz fıstık ekleyip karıştırın ve borcama alın, sunum esnasında üzerine kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz.

Favorilerinize başarıyla eklendi.

Tamam