Prens Harry ve Meghan Markle’ın ilişkisi başladığı ilk günden medyanın dilinden düşmedi. Özellikle Meghan Markle’a karşı kullanılan ırkçı dil gün geçtikçe şiddetini yükseltti. Çift hakkında her gün onlarca yeni haber çıkıyor, hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu kestirmek bir hayli zor.

meghan markle prens harry 

Ağustos ayında kitapçılarda yerini alan ve merakla beklenen “Finding Freedom” kitabı sonunda okuyucularla buluştu. Kitap, Meghan ve Harry’nin özel hayatını tüm gerçekleri ve bilinmeyenleri ile anlattığını öne sürüyor. Tanışma hikayeleri ile başlayan kitap, Meghan Markle ve Prens Harry’yi kraliyet görevlerinden ayrılma kararlarının perde arkasını ve onları bu yola sokan nedenleri de anlatıyor.

meghan markle prens harry 

Ancak altını çizmekte fayda var: Bu kitap Harry ve Meghan resmi bir biyografisi değil, onların onayı ya da katkıları ile yazılmadı. Kraliyet üyelerinin resmi bir biyografi yazdırma yetkisi yok. Kitabın yazarları Omid Scobie ve Carolyn Durand, Meghan ve Harry’nin birçok gezisine katılmış kraliyet muhabirleri. Kitaptaki bilgileri bu gezilerine, çiftin yakın arkadaşlarından, saray çalışanlarından aldıkları bilgilere dayandırıyorlar. Yazarlar, bu kitapla modern kraliyet çiftinin samimi ve doğru portrelerini okuyucularla buluşturmayı hedeflediklerini belirtiyor.

meghan markle prens harry 

İşte bu kitaptan öğrendiğimiz, çoğu belki de gün yüzüne çıkmamış, ya da medyada asparagas haberlerle yer almış bilgilerin gerçek perde arkası:

Meghan Markle, ilk eşinden ayrıldıktan sonra 2015 yılında Kanadalı şef Cory Vitiello ile bir ilişki yaşıyor. Ailecek birlikte Noel’i geçiren çiftin dostları ve ailesi yakında nişanlanacaklarını düşünüyor. Bir yıl sonra Harry ile ilişkisi ortaya çıkan Meghan’ın, Cory’yi aldattığı iddiaları atılıyor. Ancak bunu Cory ve Meghan reddediyor ve öncesinde ayrıldıklarını belirtiyor.

meghan markle prens harry

“Hiçbir şey olmasa bile eğlenceli bir gece olur” düşüncesiyle Prens Harry ile ilk randevusuna giden Meghan Markle kendini romantik bir peri masalında buluyor. İlişkilerinin henüz üçüncü ayında Prens Harry, “Seni seviyorum” diyen ilk taraf oluyor. Bu noktadan sonra Meghan’ın gizemli Instagram paylaşımları başlıyor. Meghan, nüktedan notları ile öpüşen kibritler ve Harry’den gelen çiçeklerin fotoğraflarını paylaşıyor.

meghan markle prens harry

İlişkilerinin başlarında Prens Harry, Markle’ı görmek için birçok kez Kanada ve ABD’ye gitti. Çift, bir süre Los Angeles’ta da çok özel bir evde, muhabirlere yakalanmamak için neredeyse evden hiç çıkmayarak birlikte zaman geçirdi. Markle, burada en sevdiği restoranların yemeklerini Harry’ye tattırabilmek için bol bol paket servisten yararlandı.

meghan markle prens harry

Harry, Meghan’a “Meg” olarak sesleniyor. Meghan ise “H” olarak ismini kullanıyor.

meghan markle prens harry 

Meghan, Prens William ile ilk kez Kasım 2016’da Kensington Sarayı’nda tanıştı. Bu görüşme için çok gergin olan Meghan’ın stresi William ile tanıştığı an yok oldu. Prens William, evinin kapılarını “Kardeşimin suratına ahmak bir gülümseme yerleştiren bu kızla tanışmayı dört gözle bekliyordum” sözleriyle açtı. Meghan aynı gün Kate Middleton’la tanışamadığı için hayal kırıklığına uğradı. Kate, çocuklarıyla birlikte çiftin şehir dışındaki evindeydi.

meghan markle prens harry

Çift, 10 Ocak’ta tatillerinin ardından William ve Kate’in evine gitti. Kate Middleton’ın ile ilk kez tanışacağı için çok heyecanlı olan Meghan, ‘eltisine’ Smythson marka deri bir defter aldı. Ancak Kate Middleton’tan beklediği gibi sıcak bir karşılama gelmedi. Bu davranışın Meghan’a özel olmadığı belirtiliyor. Cambridge Düşesi’nin daima mesafeli olduğu, yeni tanıştığı insanları yakın çevresine dahil etmesinin zaman aldığı ifade ediliyor.

meghan markle prens harry

Kate Middleton, bir şeye ihtiyacı olursa Meghan’ın her zaman kendisini arayabileceğini de ekledi. Meghan Markle, Cambridge Düşesi’nin onunla daha yakından ilgileneceğini, bu aileye girmesinde ona tavsiyeler vereceğini umut ederek iki yakın dost olmayı hayal etti. Ancak Kate Middleton’dan bir karşılık bulamadı. Bir kaynağa göre Kate, Meghan ile Kensington Sarayı’nda yaşamak dışında ortak bir yönlerinin olmadığını düşünüyordu.

meghan markle prens harry

Bir çiçekçiden alışveriş yaparken, baş harflerinden oluşan “H” ve “M” kolyesi ile görüntülenen Meghan, 2 gün içinde Kensington Sarayı’ndan telefon aldı. Saray, Meghan’ı bu tarz kolyeler takarak fotoğrafçıları cesaretlendirdiğini bu nedenle daha çok haber çıkacağı konusunda uyardı. Meghan, bu telefondan sonra çok öfkelendi ve aynı zamanda üzüldü. Düşes, göz yaşları ile yakın bir dostunu arayarak, “Bu savaşı kazanmam imkansız. Fotoğraflar için beni suçluyorlar. Kameralara bakmamalıymışım. Geçtiğimiz gün paparazzilerden kaçtığım için ‘sefil’ görünüyor yazıyorlardı. Ne diyeceğimi bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

meghan markle prens harry 

Meghan’ın yakın çevresi Twitter ve Instagram’da dikkat etmeleri konular hakkında bilgilendirme aldı. Bunun amaçlarından biri Meghan’ın güvenliği için konumunun, nerede olduğunun gizlenmesiydi.

meghan markle prens harry

Meghan ve Harry, Jamaika’da yakın bir arkadaşlarının düğününe katıldı. Tamamen gizli tutulan bir mekanda, Harry ve Meghan özel tutulan süit odalarının balkonunda gözlerden uzak olduklarını düşünürken Los Angelas’tan gelen paparazzilerin objektiflerine takıldı. Foto-muhabirler Meghan’ın bikinili ve vücuduna odaklanan birçok pozunu çekti. Bu pozlardan haberdar olan Harry, sarayı arayarak bu fotoğrafların gün yüzüne çıkmaması için “ne gerekiyorsa yapın” talimatı verdi. Bu fotoğraflar bu güne kadar hala, internetin en karanlık köşelerinde dahi ortaya çıkmadı.

meghan markle prens harry 

Çift nereye giderse gitsin büyük bir basın ordusu tarafından takip ediliyordu. Çifte karşı bu ilgi Kate Middleton’ın kardeşi Pippa’nın düğünü için bir sorun olmaya başladı. Pippa ve annesi Carole, Meghan’ın düğüne gelmesinin ilgiyi gelinden uzaklaştıracağını düşünüyordu. Meghan önlemini alarak Pippa’nın önüne geçmeyecek bir elbise hazırladı. Ancak düğün öncesi basının bu konuda saldırgan haberlerinden sonra Harry ve Meghan, Meghan’ın kilisedeki törene gelmemesini kararlaştırdı. Meghan sadece basının görüntü alamayacağı akşamki yemeğe katıldı.

meghan markle prens harry

Meghan ve Harry, Bodrum’a uçarak Yalıkavak’ta özek bir villada 5 gece konakladı. Türk bir tasarımcıya ait olan, Beyonce ve Madonna gibi dünya yıldızlarının da taktığı Kısmet By Milka mağazasını ziyaret ettiler.  Birkaç takı beğenen Meghan için Harry ertesi gün mağazaya uğrayarak bu parçaları aldı ve sürpriz yaptı.

meghan markle prens harry

Hayatları boyunca kardeşini korumaya ve kollamaya çalışan Prens William, Meghan Markle’ı sıcak bir şekilde aileye karşıladı. Ancak Harry ve Meghan’ın hızla ilerleyen ilişkileri karşısında kardeşini uyarma gereği duydu. “Bu işi aceleye getirmeye çalışma”, “Bu kızı iyi tanımak için olabildiğinde zaman geçir” öğütlerindeki “Bu kızı” vurgusu Harry’i derinden vurdu. Bu noktadan sonra iki kardeşin arası açılmaya başladı. William ve Harry, bu konuşmayı takip eden aylarda daha az görüşmeye başladı. Yeğenleri George ve Charlotte’u görmek için sık sık William ve Kate’i ziyaret eden Harry, çiftin evlerinden ayağını kesti. Aynı anda William ve Kate’in de davetleri azalmaya başladı.

meghan markle prens harry

Aşağıda yer alan fotoğraf, Meghan ve Harry'nin İngiltere ve Kraliyet görevlerinden ayrılma kararı sonrası son etkinliklerinden çekildi. Kitapta yer alan iddiaya göre, ayrılık kararları henüz yeni olan çift bu anma töreninde üst düzey konuk listesinden çıkarılmıştı. Ayrıca Cambridge ve Sussex'ler arasında tek bir kelime konuşma geçmedi. 

meghan markle prens harry

Meghan Markle, düşeş olma yolunda sadece nezaket eğitimi almadı. İngiliz Ordusu tarafından özel bir güvenlik eğitimine tabi tutuldu. 2 günlük eğitimde, Meghan’ın üzerinde kaçırılma senaryosu uyarlandı. Bir rehine olarak yapması gerekenler öğretildi. Kate Middleton aynı eğitimi Prens William ile evlendikten sonra almıştı. Meghan’ın eğitimi aldığı tehditler nedeniyle öne çekildi.

meghan markle prens harry 

Meghan’ın babası Thomas Markle’ın para karşılığı paparazzilere poz verdiği ortaya çıktıktan sonra kraliyet ailesinde büyük bir skandal patlak vermişti. Tam düğün öncesi meydana gelen bu olayda Meghan, tüm yaşananlara rağmen babasını affetti ve onunla iletişime geçti. Birçok kez babasını arayan ve mesaj gönderen Meghan, Thomas Markle’ın güvenliğinden şüphe ediyordu. Düğüne babasının mutlaka katılmasını isteyen Düşes, “Lütfen beni bir an önce ara” mesajlarını sık sık iletiyordu. Markle, düğününden bir gün önce yine babasına mesaj attı ancak bir yanıt alamadı. Bu noktadan itibaren iletişimini durdurdu.

 meghan markle prens harry

Meghan Markle’ın hamilelik haberi de aile içinde ufak bir gerileme neden oldu. Harry’nin kuzeni Prenses Eugenie’nin düğününde bu mutlu haber paylaşıldı. Harry ile çok yakın olan Eugenie, bu haberi farklı bir günde paylaşabileceklerini arkadaşlarıyla paylaştı.

meghan markle prens harry 

Kraliyet kuralları gereği Meghan Markle, çıkan yalan haber ve saldırılara karşı sessizliğini korumak zorundaydı ve tek başına danışmadan bir açıklama yapma imkanı yoktu.  Evliliklerinin ardından çıkan asılsız haberler ve sarayın bu konuda sessiz kalması ipleri iyice koparmaya başladı.

meghan markle prens harry

Magazin basını Meghan ve Kate’in arasının açılmasının düğün günü başladığını öne sürüyordu. İddiaye göre, Meghan Markle, giyinme odasında istekleriyle Cambridge Düşesi’ni gözyaşları içinde bırakmıştı. Kitapta, kıyafet provası sırasında çocukların birçok sorun çıkardığı bu nedenle bir karmaşa olduğu ancak kimsenin ağlamadığı belirtiliyor. O sırada Meghan’ın gelinliğinin baş tasarımcısı başta olmak üzere birçok çalışanın da olması bu iddiaları zayıflatıyor. Harry ve Meghan bu haberle birlikte öfkelendi ve sarayın bir açıklama yapmasını bekledi. Meghan ve Kate zaten hiçbir zaman 2 yakın dost olmamıştı ve şimdi de savaşta değillerdi.

meghan markle prens harry 

Bir diğer kasırga etkisi yapan haber ise Kraliçe Elizabeth’in Meghan Markle’a düğün günü istediği tacı vermemesiydi. Kraliçe, Meghan için 5 farklı taç seçeneği sundu. Meghan bir tanesine vurularak hemen orada karar verdi. Taç konusunda Kraliçe ve Meghan arasında herhangi bir fikir ayrılığı yaşanmadı. Ancak gerilim bu seçimin ardından Prens Harry ve Elizabeth’in baş kostümcüsü ve asistanı Angela Kelly arasında yaşanmaya başladı. Meghan, taçla birlikte saç provası yapmak için kuaförünü New York’tan Londra’ya getirtti.

meghan markle prens harry

Çift, tacı provaya getirtebilmek için Buckhingam Sarayı’na bilgi gönderdi. Ancak Angela Kelly bu isteklerin hiçbirine dönmedi. Kraliçe’nin sağ kolu Kelly’e ulaşmak neredeyse imkansızdı. Aradan haftalar geçmesine rağmen hiçbir cevap gelmeyince Prens Harry öfkelendi. Harry, Kelly’nin özellikle Meghan’ı görmezden geldiğine inanmaya başladı. Düğüne sadece birkaç hafta kalmışken Harry ve Angela Kelly arasında büyük bir tartışma oldu. Sonunda Harry çareyi büyük annesi Kraliçe Elizebeth’i aramakta buldu ve taçlı prova krizi çözülmüş oldu. Bazı saray çalışanları Harry’nin bu tutumunu fazla ‘duyarlı’ bulurken Harry, eski saray çalışanlarının Meghan’ın hayatını özellikle zorlaştırmaya çalıştıklarını düşünüyordu.

meghan markle prens harry

Çifti rahatsız eden bir diğer haber ise Archie’nin doğumundan sonra çıkan ‘dadı’ iddialarıydı. Magazin basını Markle’a dadı dayanmadığını yazıyordu. Gerçekte ise çift, sadece geceleri çalışacak bir dadı işe almıştı. İlk dadı sorumsuzca bir hareketi sonucu ikinci gece işte çıkartıldı. İkinci dadıdan memnunlardı ancak fark ettiler ki Archie’yi tüm gece boyunca başka birine emanet etmek içlerine sinmiyordu. Bu neden gece bakıcı fikrinden tamamen vazgeçerek hafta içleri gündüzleri çalışacak bir dadıyı işe aldılar.

meghan markle prens harry

Meghan ve Harry, kraliyet görevlerinden ayrılma kararını verdikten sonra Prens Harry’nin Disney CEO’suna kırmızı halıda “Eşim seslendirme” yapıyor sözleri basına yansımıştı. Ancak o tarihte Meghan Markle zaten Disney ile anlaşmış ve seslendirmeyi yapmıştı.

meghan markle prens harry