Zaman Avcıları programımızı hala izlemeyen var mı?  

Özetle hepimizin 24 saati var, ama aramızda bazılarımız var ki 24 saatin her saniyesini planlayarak bu hayatta bizden daha çok şey yapmak istiyor. 

Şimdi böyle deyince insanın aklına diş fırçalarken gereksiz ışıkları kapatıyorum, trafik varsa arabada boş durmuyorum makyaj yapıyorum gibi şeyler geliyor ilk başta; meğersek bu konu bizim düşündüğümüzün çok ötesindeymiş. Temizlik Bağımlıları'ndan, Kupon Çılgınlığı'ndan alışkınız sıra dışı durumlara ama mesela;

* Robert yemeğini çiğnemenin vakit kaybettirdiğini gördüğü için yiyeceklerini evde ya da dışarıda blenderdan geçirerek sıvı olarak tüketiyor. Sonuç günde 67 dakika tasarruf. 

18-04/16/34446_pilot_040-1523890995.JPG 

* Barbie bulaşık yıkamanın çok büyük bir vakit kaybı olduğunu düşündüğü için bulaşıkları kendiyle beraber yıkıyor. Duşa girerken bulaşıkları da yanına alıyor, ön şampuanlama sırasında tencere tavalar da su ve sabunla buluşuyor, saçına krem sürüp beklerken de bulaşıkları fırçayla temizliyor. Tencere lazımsa banyoda bulabilirsiniz!

18-04/16/34446_pilot_010.JPG

* Yine Robert çamaşırlarını haftada bir yıkamak yerine biriktirip yılda 3 kere yıkıyor. "E hijyen?" diyenlere de cevabı 125 çift çorabı ve her kıyafetinden bir sürü var.

* Barbie sporunu evlerinin bahçesindeki havuzda yapıyor. Spor hareketlerine başlamadan önce esneme hareketleri yapıyor ve esnerken aslında boşa vakit kaybettiğini hissettiği için esneme sırasında bacaklarını tıraş etmeye karar vermiş. Böylece 2.5 ay tasarruf ettiğini söylüyor.

* Yılda 6 saat kazanmak için ayakkabı yerine hep şıpıdık terlik giyiyor, düğününde bile. Rengarenk, çeşit çeşit bir sürü flip flop terliği var.

* Manuel dakikadan çok adım takıntısı olan biri. Genel olarak hayatında adım tasarrufu yapmaya çalışıyor, bu nedenle evindeki her şeyi ona göre yerleştirmiş. O gün giyeceği tişörtünü beraberinde mutfağa götürüyor ve filtre kahve hazır olduğunda, tişörtünü hali hazırda sıcak olan kahve sürahisiyle ütülüyor. Bu sayede günde 16 saniye tasarruf etmiş oluyor.

* Manuel mısır gevreğini kaşıkla yemenin de 10 dakika gibi bir zaman aldığını ve bunun uzun bir süre olduğunu düşündüğü için bardağa koyup içmeyi tercih ediyor. Sonucunda 1 yılda çocuklarına ayıracak fazladan 30 saati oluyor.

* Veronica ortalama 8 dakika olan duş süresini kendisi için 5 dakika olarak sınırlandırmış. Bu 5 dakikaya gündüz kahvesini de sıkıştırmış. Duşunu yaparken termosuna koyduğu kahvesini içiyor. Yılda 49 saat tasarruf sağlıyormuş. 

* Kahvesini duşta içen, kahvaltısını da arabada ediyor tabii. Bu da ona günde 13 dakika kazandırıyormuş.  

*  Veronica radyoda spor programı yapıyor. İş yerinde programını yaparken spor, ağda gibi işlerini de hallediyor. Ve sadece sporunu işiyle aynı anda yaptığı için haftada 8 saat kazanıyor. 

* Adım tasarrufu konusunda profesyonel olan Manuel süpermarkette ortalama 39 dakika harcayan insanların yerine 14,5 dakikada işini halletmiş oluyor. Bu da hayatında ekstradan 52 gün demek. 

 

Nasıl yapıyorlar, neden yapıyorlar, yakınları buna nasıl tepki veriyor, hepsi aşağıdaki videoda. 

ZAMAN AVCILARI - TAM BÖLÜM

Siz zamandan ya da adımlarınızdan tasarruf etmek için neler yapıyorsunuz bizimle paylaşsanıza. :) Etiketimiz #zamanavcıları 

#poll_9#