Bir doktor 20 yıl boyunca yüzlerce bebeği kliniğini arka kapısından sattı. Doktor Thomas Hicks tarafından yönetilen tarihin en büyük bebek kara borsası operasyonunun hikayesi TLC’de yayınlanan Çalınan Bebekler programında ekrana geliyor.

çalınan bebekler

Jane Blasio için 1965 yılında ailesine Hicks kliniğinden bir telefon ulaştı. 24 saat içinde bin dolar karşılığında bebeği alabilecekleri söylendi. Ve Jane’in hikayesi bu şekilde başladı…

çalınan bebekler

Doktor Thomas Hicks, yıllarca 200'den fazla bebeği gerçek ailesinden kopararak başka ailelere sattı.

çalınan bebekler 

Bugün kliniğinde yasa dışı yollarla satılan yüzlerce bebek gerçek ailesini arıyor. Hicks, doğum belgeleri ile oynayarak kliniğinin arka kapasından bin dolar karşılığı yeni doğan bebekleri başka ailelere satıyordu.

çalınan bebekler

Arkada hiçbir iz bırakmayan Hicks’in kurbanları bugün gerçek ailelerini bulmakta zorlanıyor. Resmi hiçbir belge olmadığı için dayanabildikleri tek çare DNA testleri oluyor.

çalınan bebekler

Kürtajın yasak olduğu 1950-60 yıllarında Doktor Hicks, kliniğinde 100 dolar karşılığında gizli kürtaj yapıyordu. Hicks’in bu dönemde bir diğer yasa dışı bir işi daha vardı: Aileleri tarafından istenmeyen bebekleri hiçbir resmi evrak ya da sorgulama olmadan başka ailelere satıyordu. Çoğu zaman doğum yapan kadınlara bebeklerinin öldüğünü de söylüyordu.

çalınan bebekler

Hicks, 1972 yılında 83 yaşında öldü. Çalınan Bebekler’in baş kahramanı Jane Blasio olmasaydı Hicks’in bu karanlık işleri asla ve asla gün yüzüne çıkmayacaktı. Jane Blasio’nun 1989’da gerçekleri aramaya başlamasıyla Hicks’in 1950-1960 yılları arasında 200’den fazla bebeği sattığı ortaya çıktı.

çalınan bebekler 

Yasa dışı kürtaj yaptığı için hakkında soruşturma başlatılan Hicks’in lisansı 1964 yılının sonunda iptal edildi. Jane Blasio, Hicks’in sattığı son bebek oldu. Bugün Hicks kliniğinde doğan yüzlerce bebek gerçek ailesini bulmaya çalışıyor.

çalınan bebekler

Jane Blasio gibi gerçek ailesini arayan onlarca kişinin hikayesini, aileleriyle buluşma anlarını Çalınan Bebekler'in yeni bölümlerinde izleyebilirsin. 

çalınan bebekler

çalınan bebekler