1. Aşırıya kaçmak

Gereğinden fazla yıkamak yüzünüzü yaşlandırabilir. Yüzünüzü günde iki defadan fazla yıkamayın. Fakat egzersiz yaptıktan sonra fazladan yıkayabilirsiniz.

Yüz yıkarken yapılan 5 hata

2. Sert sabun kullanmak

Sert sabunlar derideki doğal yağları azaltır ve tahrişe sebep olur. İçerisinde yeşil çay gibi rahatlatıcı malzemeler bulunan, sabun harici cilt temizleyici kullanın. Cildiniz yağlı, akneli ise içinde salisilik asit bulunan temizleyici kullanabilirsiniz.

Yüz yıkarken yapılan 5 hata

3. Uyumadan önce makyaj çıkarmamak

Uzun bir gecenin sonunda makyaj çıkarmak gerçekten zor gelir. Fakat makyaj, gözeneklerinizi kapattığı ve cilt yağının salgılanmasına engel olduğu için ölü deri hücreleri yenilenemez. Bu durum cildiniz için oldukça sağlıksızdır. Göz makyajını temizlememek ise tahrişe veya enfeksiyona sebep olabilir.

Yüz yıkarken yapılan 5 hata

4. Aşırı sıcak su kullanmak

Sıcak su kullanımında aşırıya kaçmamak cildimizin daha kuru olduğu kış aylarında oldukça önemli. Sıcak su cildimizi kurutabildiği için yüzünüzü duşta değil, lavaboda soğuk suyla yıkamaya çalışın.

Yüz yıkarken yapılan 5 hata

5. Yüz temizleme bezini fazla kullanmak

Yüz temizleme bezleri makyaj çıkartmak, aceleniz varken hızlıca yüzünüzü temizlemek veya spor salonunda kullanmak için idealdir. Fakat normal temizlemenin yerine geçmemeli. Gözeneklerinizi derinlemesine temizlemek adına her zaman kullandığınız cilt temizleyicinizi kullanmayı ihmal etmeyin.

Yüz yıkarken yapılan 5 hata