Bahar geldi, güneşin pırıl pırıl bir pencereden evinize girmesine izin verme zamanı... Listeye eklenen fazla işlerden dolayı çoğu kişi bahar temizliğinden nefret etse de aksine heyecanla bekleyen bir grup mevcut: Elbette temizlik bağımlıları!

Banyo

Banyo temizleme rutininize dahil edebileceğiniz, yüzeylerden ve armatürlerden temizlenmesi zor kirleri nasıl çıkaracağınıza dair bazı ekstra fikirler...

Beyaz sirke ile klozetteki kirece veda edin.

Klozetteki sert su birikintilerinden kurtulmakta sorun yaşıyorsanız veya klozet kenarının etrafındaki siyah küflü halkayı temizlemek istiyorsanız, beyaz sirke size yardımcı olacaktır. Önce suyu boşaltın ve içine biraz ucuz beyaz sirke dökün, bir gece bekleyin. Ertesi gün sifonu çekin ve sonucu hayranlıkla izleyin.

temizlik ipuçları

Duş başlığı kireçle tıkandığında ...

Duş başlığı yalnızca bakteri biriktirmekle kalmaz, aynı zamanda zamanla kireçten de tıkanabilir. Bu yüzden, temizlemek ve su akışını normale döndürmek için kafayı sökün ve bir kase seyreltilmiş çamaşır suyuna daldırın. Yeniden takmadan önce iyice durulayın ve bunu yaparken eldiven kullanın.

Tüm banyo aksesuarlarını temizleyin.

Havlu ve sabunluklar, raflar ve raflar gibi krom veya paslanmaz çelik banyo aksesuarlarının parlaklığını geri getirmek için bir sünger, ev yapımı karbonat ve limon macunu kullanın. Eski bir kurulama bezi ile kurulayın. Bir parça bez üzerine bir damla bebek yağı damlatılarak atılacak son bir cila da harikalar yaratacaktır.

temizlik ipuçları

Fayanslardaki lekeleri doğal yollarla giderin.

Fayanslardaki sabun lekeleri ve derz üzerindeki küflü noktalar da sert kimyasallar kullanılmadan giderilebilir. Macun benzeri bir madde elde etmek için bir limonun suyunu bir miktar soda ile karıştırın. Bir süngerin üzerine bolca uygulayın ve karoları silin. Harç için eski bir diş fırçası kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

temizlik ipuçları

Mutfak

Yemek hazırladığınız yer olduğu için, temizlik sırasında en çok özeni burada göstermekte haklısınız...

Tarihi geçmiş yiyecekleri ayırın.

Dürüst olalım! Son kullanma tarihi geçmiş konserve yiyeceklerden ve açık tahıl paketlerinden kurtulmak için bunları ne sıklıkla kontrol ediyorsunuz? Şimdi tam zamanı! Yerken rahat hissetmeyeceğiniz her şeyi atın. Mutfak dolabının raflarındaki toz yemek artıklarını ve yapışkan lekeleri silerek temizleyin.

temizlik ipuçları

Bulaşık makinenizi yiyecek artıklarından temizleyin.

Bulaşık makineleri su ve deterjan kullanarak yüksek sıcaklıkta çalıştığı için her zaman temiz kaldığını varsayıyoruz. Ama ara sıra filtreleri kontrol etmeniz ve temizlemeniz gerekiyor. Bunun için üreticinin talimat kitapçığına bakın ve alt sepeti çıkardıktan sonra hem tel filtreye hem de ana filtreye erişin. Filtreleri bir kase sabunlu suyla temizleyin ve kaynar suyla durulayın. Tekrar yerleştirmeden önce bulaşık makinesi haznesinde yiyecek parçası olup olmadığını da kontrol edin.

Fırın çok yağlı kaldığında ve kötü koktuğunda…

Tüm kış tadını çıkardığınız kızartmaların izleri bir bezle silinemez. En iyi sonuçlar için ayrıntılı fırın temizleme kılavuzundan yararlanın.

temizlik ipuçları

Tost makinesini temizleyin.

Kırıntıları boşaltıp üst yüzeyi hızlıca silmek yeterli değildir. Çünkü mikroplar yüksek ısıya rağmen tost makinelerini sever. Bu yüzden, iç kısımlarını bir diş fırçası ile fırçalayın. Elbette, işlem sırasında cihazın fişini çekmeyi unutmayın! Ardından, alt tepsiyi yıkayıp kurulayın ve dış yüzeyi parlatın.

Lavabo tahliyesini ve muslukları temizleyin.

Lavabo süzgeci, yiyecek parçaları ve yağ ile beslenen her tür bakteri ve mikroskobik organizmayı barındırır. Düzenli olarak dezenfekte edilmezse kokmaya başlayacaktır. Güvenli bir şekilde karıştırılabilen ve kanalizasyona dökülebilecek bir dizi doğal bileşen kullanabilirsiniz. Süzgeci çıkarın ve boruları beyaz sirke, limon ve kabartma tozu ile yapılan derinlemesine temizleyici bir yıkama ile işlemden geçirin. Bir başka yöntem ise mutfak lavabosu havalandırıcısının etrafına beyaz sirke ile doldurulmuş küçük bir plastik poşet bağlamak ve bir gece bekletmektir.

temizlik ipuçları

Çamaşır makineniz kokuyorsa ...

İki ayrı sıcak su döngüsü çalıştırın. Makine su ile dolduğunda, ilk döngüde karbonat, ikincisinde de beyaz sirke ekleyin. Yıkayıcı küvetini döngüler arasında sildiğinizden emin olun.

Salon

Toz alma, süpürge ve yerleri silme klasikler. Bunlara ek olarak, çoğunlukla göz ardı edilenlerden bahsediyoruz.

-Kitaplık raflarının tozunu almakla kalmayın, arasındaki her kitabı ayrı ayrı temizleyin. Eğer varsa, CD’ler ve plaklar için de aynısı geçerli.
-Şöminenizin veya pencere çıkıntınızın üzerinde duran her heykelcik için derinlemesine bir cila uygulayın.
-Bitki yapraklarını nemli bezle silerek biriken tozlardan arındırın.
-Tabloları unutmayın! Yağlı boya tabloların günlük temizliği püsküllü toz toplama sopasıyla yapılabilir. Akrilik yağlı boya resimler su bazlı olduğundan nemli bezle silinirse bozulabilir. Tablonun kuruması genellikle 6 ay sürer, 6 aydan sonra verniklenirse rahat silinebilir. Vernikli tablo nemli mikrofiber bir bezle temizlenebilir.
-Deri kanepenizi ve koltuklarınızı canlandırın.
-Tüm evrak klasörlerinizi yeniden düzenleyin ve dağınıklığı giderin.

temizlik ipuçları

Ekstralar

Bu bahar, normalde temizlemeyi atlayacağınız evinizdeki diğer armatürlere de uzanın.

Pencere ve kapı raylarındaki yapışkan tozu temizleyin.

Pencereler ve kapılar, yağışlı hava koşullarında oluşan yoğuşma veya nemden yapışkan hale gelen toz biriktirir. Bunları temizlemek için eski güzel beyaz sirkeyi ve biraz eski pamuklu bezleri tekrar kullanabilirsiniz.

temizlik ipuçları

Süpürgelikleri unutmayın...

Süpürgelikleri ılık sabunlu suya batırılmış bir süngerle silmek, duvarlarınızın rengini ortaya çıkararak yeni boyanmış gibi görünmesini sağlayacaktır.

Kolları ve düğmeleri cilalayın.

Tüm pencere ve kapı kollarının yanı sıra gardıropların, çekmecelerin ve saklama birimlerinin topuzlarına mikropları ve bakterileri temizlemek için çok amaçlı bir temizleyici püskürtün.

Perde direklerine bakın.

Oradaki tozu kim görecek deseniz de ihmal etmemek gerekir. Bir merdivenden yardım alın ve uzatma silgisi kullanın. Bu işlemin düşündüğünüz kadar zaman almayacağını göreceksiniz.

temizlik ipuçları

Elektrik düğmelerini mikrofiber bir bezle silin.

Kapı kolları gibi, elektrik düğmeleri de günlük olarak kullanılır. Bu yüzden ara ara mikrofiber bir bezle silmeyi ihmal etmeyin. Görünür yapışkan noktaları temizlemek içinse bir kulak pamuğu çubuğunu sabunlu su, sirke veya herhangi bir genel temizlik solüsyonu içeren bir kaba daldırın ve fikstürü bir bez veya kağıt havluyla kurulayın. Elbette bir deterjanı doğrudan elektrikli bir armatüre püskürtmeyin!

temizlik ipuçları

TEMİZLİĞİ BİR ÜST NOKTAYA ÇIKARAN TEMİZLİK BAĞIMLILARI HER CUMA 20.30'DA TLC'DE.