1. Modunuzu yükseltir.

Kötü bir gününüzde bir kutu çikolata veya bir elmalı turtayı mideye indirdiğinize eminiz, böylece dünyada hala umut varmış gibi hissedebilirsiniz! Bahsettiğimiz şey tam da bu. Hiçbir şey size en sevdiğiniz tatlıyı yemekten daha fazla zevk veremez ve bu duygu, mutluluğun için çok önemli!

Tatlıyı sevdiren 7 neden

2. Kahvaltı için iyi bir seçenektir.

İster inanın ister inanmayın ama kahvaltıda tatlı yemek aslında kilo vermenize yardımcı olabilir. Tel Aviv Üniversitesi Wolfson Tıp Merkezindeki araştırmacılar, kahvaltıda tatlı yemenin diyabetik olmayan obezite hastalarının kilo vermesine yardımcı olabileceğini iddia etti. Çalışma diyabet hastası olmayan 200'e yakın obez yetişkin üzerinde yapıldı. Bir grup 600 kalorilik kahvaltının ardından tatlı ile diğer grup ise protein ağırlıklı beslendi. Dört ay sonra, her iki grubun da kişi başı yaklaşık 30 kilo verdiği bulundu. Ancak sonraki dört ayda, yüksek proteinli grup yaklaşık 22 kilo alırken tatlı  grubunun kilo vermeye devam ettiği görüldü. Bu yüzden bir dahaki sefere birileri size sağlıklı bir kahvaltı yapmaktan bahsettiğinde, ona tatlı fikrini önerebilirsiniz :)

Tatlıyı sevdiren 7 neden

Tatlıyı sevdiren 7 neden

3. Sadece birkaç ısırık bile yeterlidir.

Lezzetin tadını çıkarmak için hepsini yemenize gerek yok. Çoğu zaman, sadece birkaç ısırık, en güçlü istekleri tatmin etmek için yeterli olur. Pastanın tadını çıkarırken bir yandan belinizin kalınlaşmasını istemiyorsanız porsiyona dikkat edin. 

Tatlıyı sevdiren 7 neden

4. İnmeyi önleyebilir.

Her gün biraz bitter çikolata tüketmek aslında uzun vadede felç riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Yaşları 45 ila 79 arasında olan ve herhangi bir kardiyovasküler hastalığı olmayan 37 bin İsveçli erkek üzerinde yapılan 10 yıllık bir araştırmaya göre, düzenli olarak bir miktar bitter çikolata tüketenlerin felç geçirme olasılığının tüketmeyenlere göre %17 daha az olduğu bulundu. Artık suçluluk duymadan bitter çikolata yemek için sağlıklı bir bahaneniz var!

Tatlıyı sevdiren 7 neden

5. Kan basıncınızı düşürür.

Bitter çikolata, felç geçirme riskinin yanında biraz da olsa kan basıncınızı da düşürür. Bir bar bitter çikolata hiç bu kadar çekici olmamıştı, değil mi? 

Tatlıyı sevdiren 7 neden

Tatlıyı sevdiren 7 neden

6. Paylaşmayı öğretir.

Diyettesiniz ama tiramisu yememek için kendinizi çok zor tutuyorsunuz, öyle mi? Öyleyse güzel haber! Korkmayın, tiramisunuzu alıp yiyebilirsiniz. Yalnız, kendinize mutlaka bir veya birkaç ortak bulmalısınız. Bu şekilde hem tatlı fırsatını kaçırmaz hem de kalori alımını azaltırsınız. 

Tatlıyı sevdiren 7 neden

7. Hayatı daha keyifli kılar.

Kabul edin, tatlı yemek gününüzü güzelleştirir. İnsanları daha çok sevmeye başlarsınız ve her şeyin yoluna gireceğini hissedersiniz. Hayat tatlıları kaçırmak için çok kısa! Bu yüzden, yapabiliyorken tadını çıkarın.

Tatlıyı sevdiren 7 neden

Baksanıza, kim bu pastaya hayır diyebilir?

Tatlıyı sevdiren 7 neden

PASTACILARIN DÜELLOSU CUMA 20.30'DA TLC'DE! KAÇIRDIĞIN BÖLÜMLERİ İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLA.