Christina Stambolian imzalı elbise, 9 Aralık 2026'da New York'taki Sotheby's müzayedesinde satışa sunulacak. Elbisenin 150 bin ila 300 bin dolar arasında bir fiyata alıcı bulması bekleniyor.

Prenses Diana'nın ikonik ‘intikam elbisesi’ yeniden satışa çıkıyor

Diana, elbiseyi 29 Haziran 1994'te, Londra'daki Serpentine Gallery'de düzenlenen Vanity Fair yardım etkinliğinde giymişti. Aynı gün, o dönem eşi olan Prens Charles'ın televizyonda evlilikleri sırasında sadakatsiz olduğunu kabul ettiği röportaj yayınlanmıştı. Diana'nın etkinlikte daha önce giymeyi planladığı Valentino elbisesinden son anda vazgeçerek bu siyah tasarımı tercih ettiği aktarılıyor.

Prenses Diana'nın ikonik ‘intikam elbisesi’ yeniden satışa çıkıyor

Üç yıl önce satın aldığı elbiseyi daha önce "fazla cesur" bulduğu için giymeyen Diana, o gece tercihini değiştirerek dikkatleri üzerine çekti. Ertesi gün dünya basınının odağında Charles'ın açıklamalarından çok Diana'nın görünümü vardı. Elbise, Charles'ın sadakatsizliğini kamuoyuna açıkladığı gece Diana'nın güçlü ve özgüvenli bir görüntü sergilemesiyle zaman içinde basın ve halk tarafından 'intikam elbisesi’ ismiyle anıldı.

Prenses Diana'nın ikonik ‘intikam elbisesi’ yeniden satışa çıkıyor

Diana, 1997'de, ölümünden yalnızca iki ay önce, aralarında bu elbisenin de bulunduğu 79 kıyafetini bir yardım müzayedesinde satışa çıkarmıştı. Elbiseyi İskoç çift Briege ve Grahame Mackenzie satın aldı. Çift, elbise için yaklaşık 39 bin sterlin ödedi.

Prenses Diana'nın ikonik ‘intikam elbisesi’ yeniden satışa çıkıyor

Elbise o tarihten bu yana ailenin koleksiyonunda saklandı ve yalnızca bazı yardım etkinliklerinde sergilendi. Şimdi ise Grahame Mackenzie'nin ölümünün ardından eşi Briege Mackenzie tarafından yeniden satışa çıkarılıyor. Satıştan elde edilecek gelirin bir bölümünün NHS Lothian Charity aracılığıyla Royal Edinburgh Hastanesi’ne aktarılması planlanıyor.

Prenses Diana'nın ikonik ‘intikam elbisesi’ yeniden satışa çıkıyor