Prens Harry Meghan Markle

Prens Harry ve Meghan Markle, kıdemli kraliyet üyeliklerinden ayrıldıklarını, artık yaşamlarını Kuzey Amerika ve İngiltere’de geçireceklerini duyurdu.

KRALİYETTE AYRILIK OLUR MU? 

Peki kıdemli kraliyet üyeleri arasında kimler var? Kraliçe Elizabeth’in çocukları ve eşlerinin yanı sıra taht sırasındaki William eşi Kate, Harry ve Meghan vardı.

Prens Harry Meghan Markle

Sussex Ailesi bu görevlerinden ayrılarak mali olarak bağımsız olmaya başlayacaklarını da ekledi. “Bunu yaparken Kraliçe’ye tam destiğimizi vermeye devam edeceğiz. Bu coğrafi denge sayesinde oğlumuzu da kraliyet geleneklerine göre yetiştirme imkanı bulacağız” ifadelerine de yer verdiler. Harry ve Meghan, Sussex Dükü ve Düşesi unvanlarını korumaya devam edecek.

Prens Harry ve Meghan Markle

HARRY VE MEGHAN NASIL PARA KAZANACAK?

Mali olarak da bağımsız olmak istediklerini açıklayan çiftimiz bunu nasıl başaracak? Prens Harry, her yıl kraliyet hazinesinden 2 milyon sterlin alıyordu. Ayrılık kararı ile birlikte bu yıllık maaşı üzerindeki hakkını kaybediyor. Öte yandan babası Charles’tan gelen yıllık 2 milyon sterlin, Diana’dan kalan 20 milyon sterlini bulan miras ve anneannesi Elizabeth’ten kalan 7 milyon sterlinlik serveti var. 

Prens Harry ve Meghan Markle

Harry’nin bu kişisel servetini kullanmaya devam edeceği iddia ediliyor. Vakıf kurmayı planlayan çiftin buradan da gelir elde etmesi bekleniyor. Çiftin artık kraliyet bağlarını koparmasıyla birlikte rahatça reklam ve kitap anlaşmaları yaparak yeni bir gelir kapısı da elde edeceği görüşünde.

HARRY VE MEGHAN NEREDE YAŞAYACAK?

Çiftin bu kararı Noel tatillerini Kanada’da geçirdikten sonra geldi. İngiltere’de restorasyonu için 3 milyon dolar harcanan evleri yine Sussex’lere ait olacak.

Prens Harry ve Meghan Markle

Ancak Kuzey Amerika’da nerede yaşayacakları henüz belli değil. Çiftin ABD’de Los Angeles’ta ya da en son tatillerini geçirdiği Kanada Vancouver’da yaşaması seçenekler arasında yer alıyor. Harry ve Meghan, ilişkilerinin ilk filizlendiği anlarda da Kanada’da birlikte sıkça zaman geçirmişti.

KRALİÇE'NİN TEPKİSİ NE OLDU? 

BBC’nin haberine göre Kraliçe Elizabeth’in bu karardan haberi yoktu. Elizabeth ve Prens Charles herkes gibi bu açıklamayı medyadan öğrendi.

Prens Harry ve Meghan Markle

Buckingham Sarayı yaptığı yazılı açıklamada “Sussex Dükü ve Düşesi’nin bu kararı henüz çok yeni bir aşamada. Farklı bir arzularının olduğunun farkındayız. Ancak bunlar üzerinde çalışması zaman alacak karmaşık konular” ifadelerine yer verildi.

Büyük Britanya'nın Avrupa Birliği'nden ayrılmaya çalıştığı "Brexit" döneminde, Sussex'lerinde ayrılığı MEGXIT olarak nitelendirildi. 

Bakalım önümüzdeki günler bize neler gösterecek?

Biraz daha kraliyet dedikosu almaya ne dersin?

#video_24501#

 

#video_24520#

 

#video_23444#