Çoğu masal, zaman içinde olaylar hafifletilerek ve masumlaştırılarak anlatılmış. Fakat bazı masallar ilk yazıldığında biraz ağırmış Gelin, bu masalları inceleyelim.

Külkedisi

Grimm Kardeşler’in kağıda geçirdiği versiyonda Külkedisi’nin üvey kardeşleri prens ayakkabı ile kapı kapı gezerken ayakları ayakkabıya sığsın diye parmaklarını kesiyor. Bu nafile çaba yeterli olmuyor ve prens ile Külkedisi evleniyor.

Peri masallarının gerçek sonları 

Rapunzel

Hepimiz Rapunzel’in uzun saçları sayesinde Prensin kuleye çıktığı ve onu kurtardığı hikayeyi biliriz. Fakat asıl versiyon biraz farklı. Prens, Rapunzel’i bulamayınca kendini kuleden atar. Düştüğünde gözüne giren çalılar yüzünden kör olur ve yıllarca tek başına ormanda yaşar. Rapunzel en sonunda prensi bulur ve gözyaşları ile onu iyileştirir.

Peri masallarının gerçek sonları

Kırmızı Başlıklı Kız

Charles Perrault’nun yazdığı orijinal versiyonda Kırmızı Başlıklı Kız’ımız maalesef kurda yem oluyor. Pek de çocuklara anlatılacak bir versiyon değil!

Peri masallarının gerçek sonları 

Peter Pan 

J.M. Berrie’nin kaleme aldığı hikayede, Peter Pan aslında biraz haşarı bir çocuk. Korsanlarla kavga etmekle övünüyor ve diğer çocuklara kötü davranıyor.

Peri masallarının gerçek sonları 

Pamuk Prenses

Kötü Kraliçe Pamuk Prenses’e zehirli elmayı yedirmeye çalışır kısmını hepimiz biliriz. Fakat Grimm Kardeşler’in yazdığı versiyonda Prens, Pamuk Prenses’in elmayı yemesine engel olduktan sonra evlenirler. İntikam almayı akıllarına koyan ikili Kraliçe’yi öldürür.

Peri masallarının gerçek sonları