Çikolatalı Fındıklı Granola

Malzemeler:

2 su bardağı yulaf ezmesi

1 su bardağı fındık (kabukları soyulmuş)

1/2 su bardağı bal

1/4 su bardağı hindistancevizi yağı

1/4 su bardağı kakao tozu

1/2 su bardağı kuru yaban mersini veya kuru kayısı (isteğe bağlı)

Yapılışı: Yulaf ezmesi, fındık, kakao tozu ve kuru meyveleri büyük bir kaseye ekleyin. Bal ile hindistancevizi yağını küçük bir tencerede ısıtın ve karışıma ekleyin. Karışımı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın ve 180°C önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Mutlaka denemeniz gereken 5 granola tarifi

Elmalı Tarçınlı Granola

Malzemeler:

3 su bardağı yulaf ezmesi

1 su bardağı doğranmış kurutulmuş elma

1/2 su bardağı bal

1/4 su bardağı hindistancevizi yağı

1 yemek kaşığı tarçın

1/2 su bardağı kuru üzüm veya kuru kayısı (isteğe bağlı)

Yapılışı: Yulaf ezmesi, doğranmış elma, tarçın ve kuru meyveleri bir kasede karıştırın. Bal ile hindistancevizi yağını eritin ve karışıma ekleyin. Fırın tepsisine yayın ve 160°C'de yaklaşık 30 dakika pişirin.

Mutlaka denemeniz gereken 5 granola tarifi

Hindistan Cevizli Mango Granola

Malzemeler:

2 su bardağı yulaf ezmesi

1 su bardağı hindistancevizi rendesi

1/2 su bardağı bal

1/4 su bardağı hindistancevizi yağı

1 su bardağı kuru mango dilimleri (doğranmış)

1/2 su bardağı kuru ananas (isteğe bağlı)

Yapılışı: Yulaf ezmesi, hindistancevizi rendesi ve kurutulmuş meyveleri bir kasede karıştırın. Bal ile hindistancevizi yağını eritin ve karışıma ekleyin. Fırın tepsisine yayın ve 160°C'de yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Mutlaka denemeniz gereken 5 granola tarifi

Badem ve Kuru İncir Granolası

Malzemeler:

3 su bardağı yulaf ezmesi

1 su bardağı badem (doğranmış)

1/2 su bardağı bal

1/4 su bardağı hindistancevizi yağı

1 su bardağı doğranmış kuru incir

1/2 çay kaşığı vanilya özü

Yapılışı: Yulaf ezmesi, doğranmış badem ve kuru inciri bir kasede karıştırın. Bal ile hindistancevizi yağını eritin, vanilya özünü ekleyin ve karışıma ekleyin. Fırın tepsisine yayın ve 160°C'de yaklaşık 25 dakika pişirin.

Mutlaka denemeniz gereken 5 granola tarifi

Çilekli Hindistan Cevizli Granola Barlar

Malzemeler:

2 su bardağı yulaf ezmesi

1/2 su bardağı hindistancevizi rendesi

1/4 su bardağı bal

1/4 su bardağı hindistancevizi yağı

1/2 su bardağı kuru çilek (doğranmış)

1/4 su bardağı susam tohumu

Yapılışı: Yulaf ezmesi, hindistancevizi rendesi, doğranmış çilek ve susam tohumunu bir kasede karıştırın. Bal ile hindistancevizi yağını eritin ve karışıma ekleyin. Karışımı dikdörtgen bir kalıba sıkıca bastırın ve buzdolabında 1-2 saat kadar soğutun. Daha sonra dilimleyin ve servis yapın.

Mutlaka denemeniz gereken 5 granola tarifi