
Guy Fieri, kendi oluşturduğu imparatorluğunu, çok sayıda TV şovu, restoran, yemek kitapları, özel soslar gibi ürünler ortaya koyarak büyüttü. Market Oyunları isimli program, hayranların klasik gösterilerden beklentisinin üzerine çıkarak istenilen her şeyi sunacak şekilde dizayn edildi.
Market Oyunları, Fieri’nin yaptığı bir düzine programdan sonuncusu. Guy Fieri’nin bir diğer başarılı programı, DMAX’te yayınlanan Yolda Ne Yiyoruz? programını buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.
Fieri daha önce bir programa yarışmacı olarak başladı. Kendi şovlarını kazanma şansı için bir grup amatör şefe karşı yarıştı. Sonunda tabii ki Fieri büyük ödülü almayı başardı. 2006 yılında ilk TV programının prömiyeri yapıldı.
Başlangıçta tek bölümlük bir program olarak planlanmıştı ancak yapımcılar gösterinin başarısını görünce devam eden bir dizi haline getirme kararı aldılar. Çıkış yaptığı program o kadar başarılı oldu ki 400 bölümlük bir seri haline geldi.
Food Network çatısı altında başladığı program 2006 yılından 2016 yılına kadar devam etti. Bu süre zarfında birkaç televizyon programına katıldı ve diğer yemek programlarında da yer aldı. Son olarak ise Market Oyunları isimli şovu ile karşımıza çıktı.
Market Oyunları Kaliforniya’da 15 bin metrekarelik bir depoda gerçekleşiyor. Depo gerçek bir market olarak dizayn edilmiş durumda. Tüm yiyecekler yüz 100 gerçek ve yüzde 100 tazedir.
Yapımcı ekip stokların tazeliğini ve miktarını günlük olarak kontrol ediyor ve gerektiğinde yerine yenilerini koyuyor. Öyle ki bu market yerel kasaplardan, balık dükkanlarından ve manavlardan düzenli sevkiyatlar alıyor.
Bu markette hiçbir şey çöpe gitmiyor
Market Oyunları’ndaki tüm yiyeceklerin gösteri bittiğinde boşa gitmesinden endişe duyuyorsanız hemen sizi rahatlatalım. Gösteri hiçbir yiyeceğin israf edilmemesini sağlıyor.
Markette bulunan tüm yiyecekler, son kullanma tarihleri ve diğer tüm detayları ile birlikte bir veri merkezinde depolanıyor. (Tıpkı gerçek büyük marketlerde olduğu gibi.) Son tüketim tarihleri sona ermenden önce tüm ürünler yerel gıda bankalarına bağışlanıyor.
Ancak ekip bununla da yetinmiyor. Market Oyunları içerisinde yapılan yemek artıkları bile boşa gitmiyor. Yarışmacıların kullanmadığı fazlalıkların tamamı hayvan yemi olarak kullanılmak üzere hayvan çiftliklerine bağışlanıyor.
Guy Fieri, bugüne kadar dünyanın farklı yerlerinde 60'a yakın restoran açtı. Günümüzde bunları 17 tanesi hizmet vermeye devam ediyor.
Guy Fieri'nin restoranına gidemesek de onun tariflerini kolayca evde yapmanız mümkün. İşte damak çatlatan, ağızları sulandıran leziz makarna tarifine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Market Oyunları'nın kaçırdığınız tüm bölümlerini ise buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.