1. İç mimarlık ilk tercihi değildi.

Pittsburgh’ta doğup büyüdü ve Ohio Üniversitesi’nde moda bölümünü bitirdi. Profesyonel kariyerine ilk olarak modada kreatif direktör ve stilist olarak başladı. Hayatının 15 yılını bu iş için Los Angeles ve New York arasında mekik dokuyarak geçirdi. Ardından, Pittsburgh’ta ev satın alıp kendi çabalarıyla yeniledi. Bu süreçle ilgili yazdığı blogu okuyanlar tarafından ufak tefek iç tasarım işleri teklifleri alıp iç mimarlığa giriş yapmış olsa da 1907 döneminden kalma bir okul binasını restore edip tasarladığında ilk kez ülke çapında dikkat çekti. Çünkü, bu büyüklükte üstlendiği ilk projeydi. Projeye yardım etmesi için marangoz ve müteahhit tutmaya çalışsa da müsait olan veya yardım etmeye istekli kimse yoktu. Kardeşi Steve Ford'dan yardım istediğinde bu onun dönüm noktası oldu. 

mahallenin ustaları 

2. İlk projesi için yeterli parası yoktu.

Yenileme işinde yeni olan Leanne ne kadara mal olacağının farkında değildi. İşçileri kendisine ve kardeşi Steve'e yardım etmeye ikna ettiğinde yeterli parası yoktu.

mahallenin ustaları

3. Kararlı bir kişiliği var.

Leanne, çok kararlı bir insan. Bir şeyi yapmaya karar verdiğinde onu caydırmak neredeyse mümkün değil. İlk büyük projesine yardım etmek için başvurduğu her müteahhit bunun başarısızlıkla sonuçlanabilecek bir girişim olduğunu söyleyerek reddetmesine rağmen bu konuda inatçıydı ve pes etmedi, sonunda da gerçekten başardı.

mahallenin ustaları

4. Kardeşi Steve ile TV şovlarını oluşturmaları epey zaman aldı.

Leanne, gösteriden yıllar önce High Noon yapım şirketi ile görüşmüş olsalar da “Restored By The Fords” yapımcılarının konsept ve fikir aşamasını geçerek projeyi gerçeğe dönüştürmesinin çok uzun zaman aldığını paylaştı.

mahallenin ustaları

5. Leanne ve Steve işlerini seviyor.

"Restored By The Fords" u harika bir gösteri yapan şey, işin içinde iki kardeşin olmasının yanında ikilinin restorasyon tutkularını sürdürmeleri. Bu çok özel bir şey ve iki kardeşin profesyonel anlamda birlikte çalıştığını görmek harika. Bu şov, onlara hem sanatsal yönlerini ifade etme şansı verdi hem de üretken ve ödüllendirici bir şey yaparak birlikte zaman geçirme imkanı tanıdı.

mahallenin ustaları

6. Aynı zamanda ayrı ayrı kendi işleri var.

Leanne, iç tasarım işini yürütmekle meşgul. Steve'in ise müteahhit olmanın ve Leanne ile çalışmanın yanı sıra sahibi olduğu ve işlettiği birden fazla işi var. Girişimci kişilikleri ve iş zekaları birbirine benzeyen kardeşler, aile ilişkileri söz konusunda da takip edilebilecek iyi bir örnekler.

mahallenin ustaları

7. Leanne, büyük yayınlarda yer aldı.

Çalışmaları Country Living dergisinde yayımlandı. Bu, mümkün olan en iyi reklam biçimlerinden biriydi ve gerçekten kısa sürede işlerine olan talep arttı. Sonrasında; New York Times, Domino, Martha Stewart, Architectural Digest gibi çok sayıda ulusal yayında yer aldı.

mahallenin ustaları

8. Evli, mutlu ve çocuklu :)

Kardeşi Steve ile birlikte yazdığı ‘’Work in Progress’’ adlı kitapta, eşi Erik ile 2015'te tanıştıklarını söylese de ilişkilerinin gerçekte ne zaman başladığı konusunda aynı fikirde değiller. Yine aynı kitapta, Erik'in onunla çıkmak istediğinden ve bu teklifi kabul etmeden önce yaklaşık altı ay boyunca kendisini takip ettiğinden bahsediyor.

Bir süre sonra -2017 yılının Kasım ayında- Leanne ve Erik, iki yıllık ilişkilerini ve New York seyahatlerini hayatlarının partisine çevirmeye karar vererek onlar için bile biraz sürpriz olan sade bir törenle evlendi. Mart 2019'da ise küçük Ever Allen Ford doğdu, bu arada bu ismi seçmelerinin sebebi ‘’Ever’’ kelimesinin sonsuzluk anlamına gelmesi. Leanne ‘’Bu bebek şimdiye kadarki en iyi ve en önemli tasarım işim’’ diyor.

mahallenin ustaları

9. Eşi Erik, Buck Mason'ın kurucusu.

Erik; merkezi Los Angeles, California'da bulunan erkek giyim markasının kurucusu ve sahibi. Burası aynı zamanda çiftin evini kurduğu yer.

mahallenin ustaları

10. Daha öncesinde evlenip ayrıldı.

Erik Ford, Leanne’in ikinci eşi. Leanne daha önce -3 Temmuz 2010'da- Brad Schaffer ile evlendi. Ancak evlilik yürümeyince yollarını ayırdılar ve bu konuda fazla bilgi paylaşılmadı.

mahallenin ustaları

MAHALLENİN USTALARI'NIN TÜM BÖLÜMLERİNİ İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLA