MADELEINE MCCANN NASIL KAYBOLDU?

Mayıs 2007 tarihinde McCann ailesi 3 çocuğu ile beraber Portekiz’e doğru tatil yapmak için yola çıktılar. Oraya vardıklarında tatil için kiraladıkları bir dairede kalıyorlardı. Tatil sırasında bir gece Gerry ve Kate çifti çocuklarını uyutup, arkadaşlarıyla akşam yemeği yemek için yakınlarda bulunan bir restorana gittiler.

MADELEINE MCCANN

 

Çift, akşam boyunca çocuklarını kontrol etseler de Kate McCann 22:00’de daireye döndüğünde Madeleine’in kayıp olduğunu gördü. O andan bugüne kadar süren uluslararası soruşturma ve araştırmalara neden olan büyük bir dosya açıldı.

MADELEINE MCCANN

Aradan 13 yıl geçmesine rağmen Madeleine’e ne olduğunun gizemi bugün hala çözülebilmiş değil.

MADELEINE MCCANN

Dava çok kısa bir süre içinde İngiltere medyasında egemen oldu. Küçük kızın yüzü her gün gazetelerin ön sayfalarına basılıyor, televizyonlarda da her gün gösteriliyordu.

MADELEINE MCCANN

Dünyada oldukça ses getiren bu trajedinin ana karakterleri olan McCann çiftinin bilgi ve yardım için çaresizce yalvarmalarına milyonlarca kişi şahit olup bu ailenin yaşadığı acıyı hissediyordu.

MADELEINE MCCANN

Ancak onların acılarına eşlik etmenin yanı sıra çok sayıda insan da aileyi suçluyordu. Çocuklarını yalnız bırakıp nasıl dışarı eğlenmeye çıkabilmişlerdi? Ağır eleştiri alan çiftin acısı bu söylemlerle beraber daha da artmıştı.

MADELEINE MCCANN

Binlerce gönüllünün de katıldığı arama çalışmaları devam ederken bir yandan da şüpheliler sorgulanıyordu. Portekizli yetkililer Kate ve Gerry çiftini de şüpheli olarak sorguya çektiler. Bu durum çiftin yaşadığı travmayı daha farklı boyutlara taşımış oldu. 2008’de yeterli delil bulunmadığından çiftin şüpheli olarak soruşturmaları da bitmiş oldu. Daha sonra bu durum hakkında yorum yapan McCann çiftinin avukatı, İngiliz basının onlara karşı muamelesini “ulusal bir skandal” olarak adlandırdı.

MADELEINE MCCANN

SORUŞTURMA İNİŞ ÇIKIŞLARI

Küçük kızın birden ortadan kaybolmasının soruşturulması Avrupa’nın tamamına yayılmış büyük ve yüksek bütçeli polis avlarını içeriyordu. Hatta bazen soruşturmalar McCann ailesinin tuttuğu özel dedektifler öncülüğünde sürdürülüyorlardı.

MADELEINE MCCANN

2010 yılına gelindiğinde Gerry McCann, Portekiz ve İngiltere polisinin kızlarını uzun zamandır aktif bir şekilde aramadıklarını açıkladı. 2011 yılında ise çift, kızlarının kaybolmasıyla ilgili bir kitap yayınladı. Tekrar ülke gündemine giren dava, başbakan David Cameron’ın çağrısı üzerine yeniden büyük çaplı bir soruşturmayla başladı ve bu soruşturmada polis, 11 milyon sterlinden fazla bir bütçe ayırdı.

Yıllar boyunca birçok şüpheli ve suç mahalli tespit edilmesine karşın Madeleine’in ortadan kaybolmasının gizemi ne yazık ki hala çözülemedi.

MADELEINE MCCANN

Neden tekrar gündeme geldi?

Alman yetkililer daha önce çocuklara yönelik cinsel suçlardan hüküm giymiş olan yeni bir şüphelinin soruşturulduğunu açıkladı. Şu an genç kızlara karşı cinsel suçlardan ötürü hapis cezasına çarptırılan Christian B. isimli 43 yaşındaki bu Alman vatandaş, Madeleine’in kaybolduğu zamanlarda karavanıyla Portekiz’de dolaşmış. Küçük kız kaybolduğu sıralarda evin etrafında olduğuna inanılıyor.

MADELEINE MCCANN

Büyük bir gizemi içinde barındıran dava birçok belgesele konu oluyor. Herkesin detaylarını merak ettiği bu dev soruşturmanın tüm detaylarını Madeleine McCann Gizemi belgeselinde izleyebilirsin.