-"Kahve bardaklarımı yıkamayı unutmuşum, lekeler çıkmıyor."

Bir kabın içerisine sıcak su boşaltın. Sıcak suyun içine bir-iki damla karbonatlı ultra çamaşır suyu dökün. Bardakları bu suyun içinde bekletin. Ardından iyice durulayın. Lekeden eser kalmadı!

temizlik ipuçları

-"Eyvah halıya çay döktüm. Bu leke nasıl çıkar?"

Sıcak su dolu kovaya arap sabunu koyup iyice köpürtün. Temizlik bezini bu kovada ıslatıp fazla suyunu sıkın. Halınızı bu bezle iyice silin. Ardından duru suyla tekrar lekenin üzerinden geçin.

temizlik ipuçları

- ”Bu pencere kenarları nasıl bu kadar kirlenebilir? Yok mu bunun bir çözümü?”

Nemli bir beze yeni nesil krem temizleyici dökerek köpürtün. Bezi, kalem gibi uzun bir aparata dolayarak en zorlu ulaşılamaz yerleri kalıntı ve iz bırakmadan kolayca temizleyebilirsiniz. Kabasını aldıktan sonra temizliğe süngerle devam edebilirsiniz.

temizlik ipuçları

-”Takılarım nasıl bu kadar kararmış? Takı temizliği nasıl yapılır?”

Sıcak su olan bir kabın içerisine birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin. Takılarınızı bu suda bekletin. Ardından bir diş fırçası yardımıyla ovalayın.

temizlik ipuçları

-”Bir yemek yapayım dedim, tüm duvar yağ lekesi olmuş.”

Süngerin üzerine lekelerde %100 etkili yeni nesil krem temizleyici dökün. Lekenin üzerini bu süngerle silerek köpürtün. 1-2 dakika bekleyerek bir başka ıslak bezle üzerinden geçin.

temizlik ipuçları

-”Evdeki derz aralarındaki kirlerle kafayı bozdum. Derz araları nasıl temizlenir?” 

Karbonatlı ultra çamaşır suyunu derz aralarına dökün. Bir süre bekleyin. Diş fırçasıyla araları ovduktan sonra bir süre daha bekleyin. Ardından temiz ıslak bez ya da süngerle durulayın.

temizlik ipuçları

-”Üstüme yemek döktüm. Bu yağ lekeleri nasıl çıkar?”

Sıvı deterjanı lekenin üzerine bir miktar dökerek çitileyin ve yarım saat bekleyin. İlk müdahaleden sonra yine aynı deterjanınızla makineye atarak yıkayın.

temizlik ipuçları

-”Lekelerden fırınımın içinde pişenleri göremiyorum. Fırın camı nasıl temizlenir?”

Sıcak su dolu kabın içine bulaşık deterjanı ya da  yeni nesil kremi temizleyici damlatın. Bezi bu karışımda ıslatarak camı silmeye başlayın. Ardından fırın kapağına ve içine yeni nesil sprey sıkarak ıslak bir bezle durulama adımına geçin. 

temizlik ipuçları

Tüm bu lekeleri uğraşmadan kolayca çıkarmak için ihtiyacın olan süper güç ABC ürünlerinde saklı. Keşfetmek için buraya tıkla.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ABC Deterjan (@temizliginabcsi)