İngiltere tahtının ilk sıradaki varisi Prens Charles’ın koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

71 yaşındaki Charles, İskoçya’daki evlerinde kendini karantinaya aldı. Prens Charles’ın hafta sonunda semptomları göstermesi üzerine teste tabi tutulduğu öğrenildi.

prens charles

Şu an için sağlığının iyi olduğu ve evde istirahat ettiği belirtildi. Eşi Camilla da ise henüz bir semptom olmadığı da gelen bilgiler arasında.

prens charles

Öte yandan Charles ve Kraliçe Elizabeth’in en son 12 Mart’ta görüştüğü biliniyor. Bu nedenle Kraliçe Elizabeth için de Kovid-19 şüpheleri artıyor. Saraydan son yapılana açıklamada kraliçenin sağlığının iyi olduğu ve Windsor Kalesi’nde kaldığı ifade edildi.

 

prens charles

Charles aynı zamanda 9 Mart’ta düzenlenen İngiliz Milletler Topluluğu Günü’nde Prens William, Kate Middleton, Prens Harry ve Meghan Markle ile de bir araya gelmişti.

prens charles

Geçtiğimiz günlerde Monako Prensi Albert, korona pozitif olduğunu açıklamıştı. Prens Albert ve Prens Charles 10 Mart’ta Londra’da görüştü. Charles’ın bu etkileşim sonucu virüsle enfekte olduğu tartışılıyor.

prens charles 

SUSSEX’LER NE YAPIYOR?

Prens Harry ve Meghan Markle Kanada’daki hayatlarına başladı. Geçtiğimiz hafta İngiliz basını Prens Harry ve ailesini de koronavirüs paniği sardığını iddia etmişti. Bu iddia ilk olarak ünlü aktör Idris Elba’nın Kovid-19 pozitif çıkması ile başladı. Elba, yakın zamanda F1 pilotu Lewis Hamilton ile görüşmüş ardından Hamilton müze açılışı için Prens Harry ile bir araya gelmişti. Sussex’ler henüz resmi bir açıklama yapmadı.

prens charles

Bu haberler bize bugünlerde sosyal mesafenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.