1. Köpeklerin burunları daha iyi koku alabilmeleri için ıslaktır.

Bu ilginç gerçek köpek sahiplerinin uzun zamandır sorduğu bir soruya cevap olabilir. Dahası da var, köpekler burunlarına gelen kokuyu daha iyi örneklemek için burunlarını yalıyorlar.

newfoundland

2.  Newfoundland cinsi köpekler inanılmaz bir cankurtarandır.

Anavatanlarında balıkçılar tarafından eğitilen ve yetiştirilen bu köpekler perdeli ayakları ve özel kürkleri sayesinde suda çok aktif bir şekilde hareket edebiliyorlar. Bazı sahipleri yüzerken köpeklerinin onları karaya çıkarmayı çalıştıklarını bile söylemişler.

newfoundland

3. The Beatles'ın ‘A Day in the Life” şarkısı sadece köpeklerin duyabileceği bir frekansa sahip

2013 yılında bir röportajdan grubun üyelerinden Paul McCartney bu şarkının sonuna sadece köpeklerin duyabileceği bir frekans eklediklerini söyledi. Şarkıyı tekrar köpeğiniz ile birlikte dinlemek isteyebilirsiniz.

newfoundland

4. 3 Köpek Titanic faciasından kurtuldu.

Vetstreet, köpeklerin 1. sınıfta yolculuk yapan birine ait olduğunu ve sahibinin kaçmak için köpekleri battaniyeye sardığı için herkesin bebek sandığı pomeranian cinsi köpekler olduğunu söylüyor.

newfoundland

5. Bir Bloodhound’ın aldığı koku mahkemede delil olarak kullanabilir.

ABD’li bir kanal olan PBS’e göre, bir Bloodhound’un koku alma duyusu o kadar güçlü ki bir mahkemede delil olarak kullanılabilir. Dahası var, bu cinste olan köpekler 300 saatten daha önce kalmış bir kokunun bile izini sürebilir ve 200 kilometre öteden bunu takip edebilir.

newfoundland

6. Dünyanın en uzun köpeği 224 cm uzunluğunda.

İsmi Zeus olan bu köpeğin omuz hizasından yüksekliği 112cm. Arka ayaklarının üzerine kalktığında ise 224cm uzunluğa erişen bu köpek tüm zamanların en uzun köpeği olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmayı başardı.

newfoundland

7. Basenji köpekleri havlamaz sadece uluma sesi çıkarırlar.

Eğer sizde tüm köpeklerin havladığını düşünüyorsanız maalesef yanılıyorsunuz. Basenji köpekleri havlamıyor bunun yerine uluma gibi sesler çıkarıyorlar.

newfoundland

8. Tazılar uzun bir yarışta çitaları yenebilir.

Tazılar uzun mesafeli bir yarışta çitaları yenerdi! Uzmanlar bugün tazıların 11 km kadar yol boyunca 55km/sa hızla koşabileceğini söylüyor. Çitalar çok yüksek hızlara ulaşabiliyor ancak bunu ancak 200-300 metre kadar koruyabiliyor. Bu nedenle koşuya bir süre lider devam eder ancak bir süre sonra tazı tarafından geçilirlerdi.

newfoundland

9. En iyi dostlarımız!

ABD’nin güneyinde bulunan Apalaş Yürüyüş Parkuru’nda 3,5 km patikalardan oluşan bir parkuru görme engelli bir birey, rehber köpeği ile bitirmeyi başardı. Köpekler gerçekten en iyi dostlarımız olabilir!

newfoundland

10. Star Wars’taki Ewoklar bir köpeğe dayanıyor.

Eğer bir Star Wars hayranıysanız bu şaşırtıcı bilgiyi çok seveceksiniz. Los Angeles Times, George Lucas’ın filmi kaleme alırken Ewok’ları yazdığı sırada evindeki köpeğinden esinlendiğini iddia ediyor!

newfoundland

11. Dalmaçyalıların yüzde 30’unun bir kulağı sağır.

İngiltere Hayvan Refahı Federasyonu, Dalmaçyalıların ortalama bir kulağının sağır olma ihtimalinin yüzde 30, her iki kulağının sağır olma ihtimalinin yüzde 5 olduğunu belirtiyor. Bunun beyaz kürk ve mavi gözlere sahip olmalarından sorumlu olan bir genden kaynaklandığını da ayrıca belirtiyorlar.

newfoundland

12. Saluki’ler en eski köpek ırkıdır

Guinness Rekorlar Kitabı’nda en eski köpek ırkı olarak yerlerini koruyan ırkın geçmişi ise bir hayli uzak. 329 yılında kraliyet köpekleri olduklarını bildiğimiz bu cinsin ayrıca M.Ö. 7000 yılında Irak’ın güneyinde bulunan mağaralara resimleri kazılmış köpekler oldukları da düşünülmektedir.

newfoundland

13. Çav Çav ve Şar Pey cinsi köpeklerin dilleri siyah

Çav Çav ve Şar Pey, dil renkleri siyah olan tek köpek türleri. Daha ilginç olanı ise morumsu bir siyahlıkta olan dillerinin neden bu renkte oldukları bilinmiyor!

newfoundland

14. Köpeklerin 3 göz kapağı var.

Birçok köpek sahibi bu gerçeği daha önce duymamış olabilir ancak köpeklerin 3 tane göz kapağı bulunuyor. iHearDogs’a göre köpeklerde bulunan üçüncü kapağa ‘haw’ deniyor ve gözün korunmasını ve nemlenmesini sağlıyor.

newfoundland

15. Afrika avcı köpeği dünyanın en iyi avcı köpeği

Afrika av köpekleri avlarının yüzde 50-70’inde başarılı sonuç alarak dünyanın en iyi memeli avcısı konumunda bulunuyorlar. Bu başarıları ile Guinness dünya rekorunu ellerinde tutuyorlar.

newfoundland