Harry Potter: Pastanenin Sihirbazları Cuma 15.30'da TLC'de! Yeni sezonun ilk bölümü hemen izle,
Tüm bölümler için buraya tıkla.
Sıcak Çikolatalı Nemli Pasta
Malzemeler
- 200 g bitter çikolata
- 150 g tereyağı
- 200 g şeker
- 3 yumurta
- 120 g un
- 40 g kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı vanilya
Yapılış: Çikolatayı ve tereyağını erit. Yumurta + şekeri çırp, erimiş çikolatayı ekle. Un + kakao + kabartma tozu + tuzu ekleyip karıştır. Kalıba dök, 175°C’de 30–35 dk pişir. Üzerine çikolata sos ekleyerek servis et.

Tarçınlı Elmalı Kış Pastası
Malzemeler
- 3 elma
- 150 g şeker
- 120 g tereyağı
- 2 yumurta
- 200 g un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 60 ml süt
- Vanilya
Yapılış: Elma küplerini biraz şekerle tavada karamelize et. Tereyağı + şeker + yumurta karışımını çırp. Un + kabartma tozu + tarçın ekle, süt ile aç. Elmaları ekleyip karıştır, kalıba dök. 180°C’de 40 dk pişir.

Balkabaklı Yumuşak Pasta
Malzemeler
- 300 g balkabağı püresi
- 150 g şeker
- 2 yumurta
- 120 ml sıvı yağ
- 200 g un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- Tarçın, zencefil, muskat (toplam 2 çay kaşığı civarı)
- 1 çay kaşığı tuz
- Vanilya
Yapılış: Yumurta + şeker + yağ + balkabağı püresini çırp. Kuru malzemeleri ekleyip karıştır. Kalıba dök, 175°C’de 30–35 dk pişir. İstersen krem peynirli krema sür.

Portakallı Islak Pasta
Malzemeler
- 3 yumurta
- 150 g şeker
- 120 ml sıvı yağ
- 150 g un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 80 ml portakal suyu
Şerbet
- 120 ml portakal suyu
- 50 g şeker
Yapılış: Yumurta + şekeri çırp; yağ, portakal suyu ve kabuğunu ekle. Un + kabartma tozunu ekleyip karıştır. 180°C’de 25–30 dk pişir. Sıcak keke portakallı şerbeti dök.

Kestaneli Çikolatalı Pasta
Malzemeler
- 200 g kestane püresi
- 150 g bitter çikolata
- 100 g tereyağı
- 3 yumurta (akı–sarısı ayrı)
- 80 g şeker
- 50 g un
- Vanilya
Yapılış: Çikolata + tereyağını erit, kestane püresiyle karıştır. Yumurta sarısı + şekeri çırpıp ekle. Beyazları köpürtene kadar çırpıp nazikçe kat. Unu ekle, kalıba dök. 170°C’de 25–30 dk pişir, ister ganaj dök.

