Harry Potter: Pastanenin Sihirbazları Cuma 15.30'da TLC'de! Yeni sezonun ilk bölümü hemen izle,

Tüm bölümler için buraya tıkla.

Sıcak Çikolatalı Nemli Pasta 

Malzemeler

  • 200 g bitter çikolata 
  • 150 g tereyağı 
  • 200 g şeker 
  • 3 yumurta 
  • 120 g un 
  • 40 g kakao 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 çimdik tuz 
  • 1 çay kaşığı vanilya 

Yapılış: Çikolatayı ve tereyağını erit. Yumurta + şekeri çırp, erimiş çikolatayı ekle. Un + kakao + kabartma tozu + tuzu ekleyip karıştır. Kalıba dök, 175°C’de 30–35 dk pişir. Üzerine çikolata sos ekleyerek servis et.

Kış için en iyi pasta tarifleri

Tarçınlı Elmalı Kış Pastası 

Malzemeler 

  • 3 elma 
  • 150 g şeker 
  • 120 g tereyağı 
  • 2 yumurta 
  • 200 g un 
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 yemek kaşığı tarçın 
  • 1/2 çay kaşığı tuz 
  • 60 ml süt
  • Vanilya 

Yapılış: Elma küplerini biraz şekerle tavada karamelize et. Tereyağı + şeker + yumurta karışımını çırp. Un + kabartma tozu + tarçın ekle, süt ile aç. Elmaları ekleyip karıştır, kalıba dök. 180°C’de 40 dk pişir.

Kış için en iyi pasta tarifleri

Balkabaklı Yumuşak Pasta 

Malzemeler

  • 300 g balkabağı püresi 
  • 150 g şeker 
  • 2 yumurta 
  • 120 ml sıvı yağ 
  • 200 g un 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1/2 çay kaşığı karbonat 
  • Tarçın, zencefil, muskat (toplam 2 çay kaşığı civarı) 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • Vanilya 

Yapılış: Yumurta + şeker + yağ + balkabağı püresini çırp. Kuru malzemeleri ekleyip karıştır. Kalıba dök, 175°C’de 30–35 dk pişir. İstersen krem peynirli krema sür.

Kış için en iyi pasta tarifleri

Portakallı Islak Pasta 

Malzemeler 

  • 3 yumurta 
  • 150 g şeker 
  • 120 ml sıvı yağ 
  • 150 g un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 portakal kabuğu rendesi 
  • 80 ml portakal suyu 

Şerbet

  • 120 ml portakal suyu 
  • 50 g şeker 

Yapılış: Yumurta + şekeri çırp; yağ, portakal suyu ve kabuğunu ekle. Un + kabartma tozunu ekleyip karıştır. 180°C’de 25–30 dk pişir. Sıcak keke portakallı şerbeti dök.

Kış için en iyi pasta tarifleri

Kestaneli Çikolatalı Pasta 

Malzemeler

  • 200 g kestane püresi 
  • 150 g bitter çikolata 
  • 100 g tereyağı 
  • 3 yumurta (akı–sarısı ayrı) 
  • 80 g şeker 
  • 50 g un 
  • Vanilya 

Yapılış: Çikolata + tereyağını erit, kestane püresiyle karıştır. Yumurta sarısı + şekeri çırpıp ekle. Beyazları köpürtene kadar çırpıp nazikçe kat. Unu ekle, kalıba dök. 170°C’de 25–30 dk pişir, ister ganaj dök.

Kış için en iyi pasta tarifleri