1. İkinci elle büyürsünüz.

Battaniyelerden pantolonlara kadar her şey için bu geçerli. Biraz büyük kıyafet alıp ‘’Seneye de giyersin’’ denir ya hani. Bu ailelerde sadece seneye değil senelerce büyükten küçüğe giyilir. Dahası oyuncaklar, bebek arabaları, aklınıza gelebilecek neredeyse her şey bir önceki çocuktan kalma yani ikinci, hatta belki üçüncü dördüncü eldir...

kalabalık aile

2."Yalnız zamanın" ne anlama geldiğini çoğunlukla bilmezsiniz.

Mahremiyet veya kendi odanıza sahip olmak muhtemelen hiç yaşamadığınız lükslerdir. Çünkü etrafta sürekli birileri vardır ve mutlaka odanızı paylaşmanız gerekmiştir.

kalabalık aile

3. Uzun duşlar bir seçenek değildir.

Banyoyu kullanmak için her zaman bir sıra vardır, bu yüzden biri kapıyı yumruklamaya başlamadan önce orada 5 dakikadan fazla kalamazsınız. :)

kalabalık aile

4. Evinizde asla sessizlik olmaz.

Bu kadar insan bir aradayken sessiz sakin bir ortam beklemiyoruz herhalde. Ya bir koşturma ya bir didişme derken evde mutlaka bir ses ve canlılık vardır. Böyle söyleyince kulağa hoş gelmese de işin iyi tarafı, hemen hemen her şartta uyuyabilmeyi ve işlerinizi bir şekilde halledebilmeyi öğrenirsiniz.

kalabalık aile

5. Herkes sizi kardeşlerinizden biriyle karıştırır.

Öğretmenleriniz veya akrabalarınız, kolay kolay hiç kimse isimlerinizi tek seferde doğru söyleyemez. Size seslenmek isterken kardeşlerinizden en az birinin ismini söyler.

kalabalık aile

6. Ebeveynlerinizle bire bir geçirecek vaktiniz çok kısıtlıdır.

Sürekli olarak yapılacak çok fazla iş ve halledilecek sorunlar olduğundan anne babanın bu kadar çocuğa teker teker vakit ayırması elbette kolay değildir. Bu yüzden ebeveynlerinizle bire bir geçirecek vaktiniz diğer çocuklara oranla oldukça kısıtlıdır. Ancak bu sayede o vakitlerin değerini daha iyi bilir ve paylaşmayı öğrenirsiniz.

kalabalık aile

7. Gözler üzerinizdedir.

Ailece çıkılan bir akşam yemeği veya market alışverişi. Mekan fark etmeksizin dışarıda ve hep birlikte olduğunuz anlarda gözler üzerinizdedir. Sizin için gayet normal olan bu durum dışarıdan genellikle yadırganır ve meraklı bakışlara sebep olur.

kalabalık aile

8. Yemekler yarışa benzer.

Akşam yemeğine geç kaldığınızda geriye bir şey kalmama ihtimali yüksektir. Hatta kimi zaman size ait olanı isimlendirmeniz gerekir, aksi halde birileri mutlaka onu yer.

kalabalık aile

kalabalık aile

 Kalabalık Aile en sevilen bölümleriyle TLCTV.COM.TR'de!