Bir aile takvimi kullanın.

Tüm büyük aile etkinliklerinizi içeren büyük bir takvim hazırlamak harika bir fikir! Bu herkesin aklına gelir, zaten çok basit diyorsanız evet oldukça basit olan bu fikir ailenizi bir sürü güçlükten kurtaracak. Mesaj göndermek veya tek tek aramak yerine çocuklarınızın, kardeşlerinizin veya ebeveynlerinizin nerede olduğunu bileceksiniz. 

Kalabalık aileler için organizasyonel ipuçları

Program yapın ve buna bağlı kalın.

Evet, değişiklik iyidir. Ancak konu geniş bir aile olduğunda durum pek öyle değil. Aksine rutinler oldukça önemlidir. Çamaşırlar, temizlik ve aklınıza gelen diğer rutin işler için bir program oluşturun ve buna  mümkün olduğunca sadık kalın. Böylece, hep birlikte eğlenebileceğiniz büyük bir aile günü planlamak da kolaylaşacak. Bu kolay ama etkili ipucu, işler stresli olmaya başladığında veya programınız değiştiğinde hayatınızı kurtaracak. 

Kalabalık aileler için organizasyonel ipuçları

Yemek planınız olsun.

Kalabalık aile hayatının en zor kısımlarından biri de sofrada yemek yemektir. Besleyecek çok fazla ağız varken, her çocuğu mutlu ve iyi beslenmiş tutmak neredeyse imkansız görünebilir. 

Öncelikle, market alışverişlerini önceden planlamalı ve listeler hazırlamalısınız. Bu sizi unutulan ihtiyaçlar için yeniden markete gitmek zorunda kalmaktan kurtaracak. Hatta böylelikle, harcamalardan tasarruf etmek için toplu olarak satın alabilir ve indirim zamanlarını yakalamaya çalışabilirsiniz.

Haftalık yemek listeniz de hazır olmalı. Bu, sürekli düşünmenizi gerektirmeyecek ve zamanı daha verimli kullanmanıza yardımcı olacak. Hem de çocuklardan biri o akşamki yemeği beğenmediğinde, en sevdiği yemeğin ertesi akşam olduğunu bilmesini sağlayacak. Kısacası, seçici çocuğunuzla yemek tartışmalarını kolaylaştıracak :)

Kalabalık aileler için organizasyonel ipuçları

Çocuklarınıza ev işleri verin.

Bazı anneler  tüm görevlerden tek başlarına sorumlu olmak ister. Bu takdire şayan olsa da çocuklarınızın bazı ev işlerinin sorumluluğunu üstlenmesini beklemeyerek, onları gerçekten önemli bazı yaşam becerilerinden mahrum bırakıyorsunuz. Ve kendi zihinsel sağlığınızı riske atıyor! Kimse her şeyi aynı anda yapamaz!

Bu nedenle, görev atamak bir zayıflık veya bir haneyi bir arada tutamamak anlamına gelmez. Ayrıca, çocuklarınıza sorumluluk vermenin gelecekteki yaşamları için büyük faydaları vardır. Küçük çocuklar da ev işleri yapabilir. Mutfakta, çamaşır yıkamada veya dağınıklığı toparlamada mutlaka küçük yardımları olabilir. Çocuklarınızla oturun ve kimsenin önemsiz hissetmemesi için her çocuk için bir yapılacaklar listesi yazın veya çizin. Ayrıca listeleri evinizin öne çıkan bir yerine asarsanız görevlerini unutamazlar.

Kalabalık aileler için organizasyonel ipuçları

Kalabalık Aile'nin birbirinden güzel bölümlerini izlemek için buraya tıkla!