Köpek havlaması, kapı çarpması, öksürük sesi, araba kornası… Bu sesler bir çoğumuz için hayatın akışındaki sıradan ve olağan sesler olabilir. Ancak 38 yaşındaki Andrew için bu sesler hayatını kabusa çeviriyor.

her sesten korkan adam

Beklenmedik her ses karşısında Andrew ürküyor ve istem dışı hareketlenmesine neden oluyor. Andrew bu anı “Aklım başımda gidiyor” sözleriyle ifade ediyor.

her sesten korkan adam

Bilim insanları, ürkme refleksinin hepimizde olduğu belirtiyor. Ancak Andrew’ın yaşadıkları nadir görülen hyperekplexia sendromu olarak tanımlanıyor.

her sesten korkan adam

İngiltere’de yaşayan Andrew’a bu tanının konması yıllarını almış ve tüm çocukluğu hastanelerde geçmiş. İlk tanısı beyin felci olmuş ardından kas sorunu olduğu söylenmiş.

her sesten korkan adam

Yılları doğru tanı ve doğru tedaviyi bulmak için geçen Andrew’un irkilme refleksi ile birlikte iskelet deformasyonu ve konuşma bozukluğu gibi problemleri de olmuş. Bu nedenle de okul hayatı boyunca acımasız çocukların zorbalığına mahkum edilmiş.

her sesten korkan adam

Andrew’a 21 yaşında doğru tanı konmasıyla hayatının yönü değişmiş. Hyperekplexia’nın tam bir tedavisi yok ancak belirtileri ilaçlarla kontrol altına alınabiliyor. Hatta Andrew, bu nadir de olsa görülen hastalığın bilimsel gelişimi için deneklik dahi yapıyor.

her sesten korkan adam

Andrew, üniversite eğitimini tamamlamış. Evli ve bir çocuk babası.

her sesten korkan adam

Andrew, bu hastalığının kendisini sosyal hayattan koparmasına izin vermemiş. Korkularının üzerine giderek en gürültülü yerleri ziyaret etmeyi devam etmiş.

her sesten korkan adam

İşte Andrew’un ilham veren hikayesi: