1. İnşa ettiği ilk ev kendi eviydi.

Jasmine ve eşi Brett, Huntington Beach Kaliforniya'da bir ev satın aldı. O dönemde hafta içi 9-5 çalıştıklarından inşaat alanına yalnızca hafta sonları gidebildiler. Üstelik yatırım amaçlı aldıkları bir gayrimenkul daha vardı. Bu şekilde iki evde de pek ilerleme kaydedemediklerini kısa sürede anladılar. Jasmine, 2012 yılında, inşaatları üzerinde tam zamanlı çalışmak için işinden ayrılma kararı aldı. Bununla ilgili şöyle diyor: ‘’İstifamı verdikten iki hafta sonra şantiyede baret giydim, sonrasında ise yaptığım şeyi sevdiğimi fark ettim ve hiç bırakmadım.’’

gizli cevher

2.Teknik olarak bir ağaç ev ile başladı.

İlk büyük işi kendi evi olsa da çocukluktan itibaren yaptığı küçük işler bu yeni kariyerin temelini atmasına yardımcı oldu. "Virginia'da büyüdüm ve babam marangozluk konusunda genel bir bilgiye sahipti." diyor ve ekliyor: "Hiçliğin ortasında yaşadığınızda, kendinizi bir şeyler inşa ederken bulursunuz çünkü yapacak başka bir şey yoktur. Ben ağaç evler inşa ederek büyüdüm. Babamla garajdayken havalı oyun evleri, güzel barakalar ve mobilyalar yapıyorduk."

gizli cevher

3. İlk işi de çok alışıldık türden değildi.

Jasmine’in ilk işi ise fitness eğitmenliği...

“İlk işim Curves Fitness adlı bir yerde fitness eğitmenliğiydi. Düşünsenize, Virginia kırsalında hiçliğin ortasında.” diyor Jasmine. “İnek ve mısır tarlalarını, Curves Fitness'i, etrafında kilometrelerce hiçbir şey olmayan bu küçük alışveriş merkezini hayal edin. Daha önce hiç spor salonuna gitmemiş kişiler gelirdi. Ben onlara makinelerin kullanımını ve vücut kitle indekslerini nasıl ölçeceklerini açıklardım. Öğrendiğim şey, tüm bunların kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak ve motive etmekle ilgili olduğuydu.’’

gizli cevher

4. Alçakgönüllü olmayı tavsiye ediyor.

Şu an bir patron olsa da her şeyi bir gecede öğrenmedi ve hiçbir zaman her şeyi biliyormuş gibi davranmadı. En iyi ipucu olarak şunları söylüyor: ‘’İşin aslı korkmamak ve alçakgönüllü olmak. Hiçbir şey bilmediğin böyle bir işte bir şey biliyormuş gibi yapamazsın. Bilmediğin ve merak ettiğin her şeyi sor, denemekten çekinme, olmazsa yeniden dene. Öğretilmesine izin verirsen öğrenmek mümkün."

gizli cevher

5. Evinde bir köpek mağarası var.

Jasmine’in evle ilgili ilk hayali üç yavrusuna özel bir şey tasarlamaktı: Bir köpek mağarası.

‘"Evinizdeki her şeyin, dünyadaki herkes tarafından kullanılabilir olması gerekmiyor. Sizin kullandığınız bir şeyse ve gerçekten istiyorsanız yapın. Köpek mağarası fikri bana bunu öğretti. Yaptıktan sonra da pek çok iltifat aldım. " diyor ve gülerek ekliyor: ‘’Asıl sahipleri dışında da çok ilgi gördü, hatta arkadaşlarımdan biri bir gece orada kaldı."

gizli cevher

6. Özelleştirilmiş alanlar yaratmayı seviyor.

Şaşırtıcı mutfakların yanı sıra tasarladığı her evde bulacağınız bir unsur var: Duvar resimleri. Jasmine, "İster bir fotoğraf ister bir sanatçının yapacağı duvar resmi olsun; duvarlardaki doluluk mekana boyut katıyor ve ortamı canlandırıyor" diyor.

gizli cevher

7. Tasarım yerine işlevselliği tercih ediyor.

Jasmine, estetik ve tasarımdan çok işlevselliğe önem verdiğini söylüyor. ‘’Bir şey mantıklıysa hoşuma gidiyor. Örneğin, depolama çözümlerine bayılıyorum!’’

gizli cevher

8. Tasarımlarında ev sahiplerinden ilham alıyor.

‘’Ev sahipleriyle tanıştığımda sadece estetik olarak neyi sevdiklerini değil, nasıl yaşadıklarını da anlamaya çalışıyorum." diyor.

"Beni Cuma öğleden sonrandan Pazartesi sabahına götür’’ sorusuna verdikleri cevaptan bile o aileye dair çok fazla şey öğrendiğini belirtiyor. “Hayatlarını nasıl yaşadıklarını duymak çok önemli çünkü onlara evlerini sevdirecek şey bu.”

gizli cevher

9. O bir seyahat tutkunu.

Jasmine, rüya gibi evler inşa etmediği veya tasarlamadığı zamanlarda eşiyle birlikte dünyayı dolaşıyor. Çift, son 3 yılda Japonya'dan Şili'ye, İsviçre'ye ve ABD'nin her yerine gitti. Habitat for Humanity ile de birkaç ülkeyi ziyaret etti ve en son Romanya'da evler inşa etti.

"Kendi programımı kendim yapıyorum. Bu çok farklı ve ödüllendirici bir deneyim. Dünyanın diğer bölgelerindeki insanlara ulaşabilmek ve kelimenin tam anlamıyla bütün bir ailenin hayatını değiştirebilmek inanılmaz. "

gizli cevher

10. Şu anda hayalindeki evi üzerinde çalışıyor ... ama hepsi bu değil!

Jasmine, “Hayallerimizdeki evi inşa ediyoruz” diyor. “Üç yıldır üzerinde çalışıyorduk. Sonunda çığır açtık ve bu heyecan verici. Bir yandan da buruk çünkü şu anki evimizi seviyoruz ama biraz büyüdük. "

gizli cevher

Ayrıca, arkadaşları ve ailesinin üzerinde çalışmasını istedikleri bir proje var.

“Burada, çok pahalı olduğu için asla bir eve sahip olmayacakları gerçeğini kabul eden pek çok insan var. Birçok arkadaşım ve ailem de buna dahil. Bu yüzden bana ‘’toplu yaşam alanı konsepti’’ fikrini verdiler. Başka şehirlerde yapılıyor ama burada yapıldığını hiç görmedim. Beni bu toplu yaşam alanını inşa etmekle görevlendirdiler. İnsanların bir milyon doların altında fiyatlara ev sahibi olmasını sağlamak bölgemiz için farklı ve harika bir şey olurdu. Bu benim hayalim ve her zaman aklımın bir köşesinde tutuyorum."

gizli cevher

GİZLİ CEVHER PROGRAMINI YAKINDAN TAKİP ETMEK İÇİN BURAYA TIKLA.