1.Görev Başında

Tasarımcı ve TLC’nin yıldızı Jasmine Roth, müşterisinin evini tamamen dönüştürmek için duvarları yıkıyor. Amaç sadece güzel bir görüntü değil, gerçekten özel bir ev yaratmak. Yaratıcılığın zirvesini görmek istiyorsanız okumaya devam edin.

2.Yenilenen Bir Dış Görünüş

Bir evi diğerlerinden farklı kılmanın en önemli kuralı, dış cephesine yeni ve yaratıcı öğeler eklemektir. Burada Jasmine, sedir bir zemin ve tahta dış cephe kullanarak tamamen özel bir görünüm elde etti.

gizli cevher

3.Doğal Bir Giriş

Girişe rahat bir oturma alanı eklendi. Alanı birbirinden güzel bitkiler ile süslemek hem çok şık bir görüntü hem de huzurlu bir hissiyat sağladı. Böylece giriş sadece şık değil aynı zamanda işlevsel bir hal aldı.

gizli cevher

4.Peyzaj

Tabii ki en önemli şeylerden birisi olan peyzajı unutmuyoruz. Peyzaj Jasmine’in bir numaralı yenileme kurallarından birisi. Bunun için her daim bütçe ayırmanızı öneriyoruz. Tasarım göz önünde bulundurularak ekilen uyumlu bitkiler, çimenler ve ağaçlar evinizin çekiciliğini arttıracaktır.

gizli cevher

5.Korkuluk

Sıkıcı korkuluklara yer yok! Evinize en uygun tip ve renkte çitleri kullanarak bambaşka bir hava yakalayabilirsiniz.

gizli cevher

6.Harika Bir İlk İzlenim

Ön kapının görünümü bir girişi kişiselleştirmenin ve zeminin güzelliğinin ön plana çıkmasının en iyi yoludur. Burada sarı tonunda benzersiz bir Hollanda kapısı görüyorsunuz.

gizli cevher

7.Demode Çitlerden Kurtulun

Bu ahşap grafik çitler, düz ve demode çitlerin aksine evi çok daha göz alıcı gösteriyor.

gizli cevher

8.Garaj Kapısı

Jasmine'e göre, garaj kapısını yenileyerek evinizin diğerlerinden farklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Ancak bunu için bütçeniz yoksa endişelenmeyin! Pencere eklerini çıkararak ve yeni boyalar kullanarak farklı bir kapı görünümü elde edebilirsiniz.

gizli cevher

9.Sıkıcı Döşemelerden Kurtulun

Düz beton görünümünden kurtulmak çok kolay. Bir kutu boya, plastik bir şablon ve birkaç saatlik çalışma ile çok şık tasarımlar elde edebilirsiniz.

gizli cevher

10.Mutfak Adası

Eğer mümkünse Jasmine mutlaka mutfağa bir ada eklemeye çalışır. Bu özel tasarım, sadece mutfağın daha büyük görünmesini sağlamak ve tezgah alanını ikiye katlamakla kalmaz, aynı zamanda arkadaşlarınıza ve ailenize toplanacakları özel bir yer sağlar.

gizli cevher

11.Eskitme Tasarımlar

Jasmine bir müşterinin kilerine eklediği bu büyüleyici antika kapı hakkında “Amacımız, diğer tüm evlerle aynı olan bir evi alıp onu özel kılmak. Eski bir parçayı ya da hikayesi olan bir parçayı kullanmak bunu için harika bir yol’’ diyor.

gizli cevher

12.Renkleri Kullanın

Bu muhteşem mutfak, renkli dolaplarla bambaşka bir hal aldı. Renkleri kullanmaktan kaçınmayın.

gizli cevher

13.Döşemeler

Mutfağınızı ve banyonuzu döşemeler ile farklılaştırabilirsiniz. Bu hem farklılık katan hem de ucuz bir yoldur. Jasmine, bu özel kiler için Fas tarzı güzel bir döşeme seçti.

gizli cevher

14.Yıkılan Duvarlar ve Geniş Alanlar

Jasmine mutfak ile salon arasındaki duvarı yıkarak çok daha ferah ve geniş bir alan elde etti. Kat planındaki değişiklikler alanları daha geniş göstermek için çok önemli olabiliyor.

gizli cevher

15.Yeni Tezgahlar

Evlerin yapılış aşamasında genelde fiyatı en uygun olan ucuz tezgahlar kullanılır. Jasmine genelde bunları porselen, kaliteli, lekeye ve ısıya dayanaklı olan tezgahlar ile değiştiriyor.

gizli cevher

16.Açık Raflar

Mutfakta kullanılan açık raflar ne kadar da şık değil mi? Jasmine genelde güzel bir görünüm için el yapımı çam tahtalar kullanıyor. Ayrıca yapıştırırken kimyasal kullanmıyor.

gizli cevher

17.Daha Güzel Kapılar

Evinizdeki kapıları değiştirerek iç mekanının görünümünü büyük ölçüde değiştirebilirsiniz. Burada, ev sahiplerinin yeni kilerinin kapısı göz alıcı bir deniz mavisine boyandı, güzel antika eşyalarla donatıldı ve üst kapı paneli camla değiştirildi. Ufak dokunuşlarla değiştirilen bir kapı bütün evi bu şekilde etkileyebiliyor.

gizli cevher

18.Şömine Dokunuşları

Oturma odasının en önemli parçası olan şömine, bir mekanın görünümünü değiştirebilir veya bozabilir. Burada Jasmine, modası geçmiş bir tuğla çerçeveyi şık bir seramikle değiştirdi ve özel bir ahşap kullandı

gizli cevher

19.Aydınlatmanın Önemi

Pek çok yeni ve güzel aydınlatma seçeneği olduğundan, aydınlatma hem içeride hem dışarıda bir evin görünümüne anında yeni bir stil eklemenin eğlenceli ve kolay bir yoludur.

gizli cevher

20.Işıklarla Ferahlık

Bir odaya doğal bir ışık vermek, odayı anında daha büyük hissettirebilir. Jasmine'in ışığı içeri almanın en sevdiği yollardan bazılarını merak ediyor musunuz? Tek bir kapı yerine Fransız kapılar kullanın, daha fazla pencere için yer açın veya mevcut pencereleri sürgülü cam kapılara dönüştürün.

gizli cevher

21.Eski Halılara Veda

Merdivenlerinizde bulunan tarihi halılara veda etme zamanı geldi. Bu eski halı çok demode görünmesinin yanı sıra sağlık problemleri de oluşturabilir. Jasmine bütçenin izin verdiği ölçüde bu halıları sert yüzey döşemesiyle değiştiriyor.

gizli cevher

22.Merdiven Oyunları

Kirli halısından kurtulmuş yepyeni ahşap basamaklara merhaba!

gizli cevher

23.Oturma Köşesi

Kitaplıkların arasına dizayn edilmiş bu oturma alanı insanın içinde sıcacık bir hava estiriyor.

gizli cevher

24.Depolama Alanları Yaratın

Eşyalarınızı depolamak için alan bulmak pek çok evde sizi zorlayabilir. Jasmine, bir yenileme planı yaparken, bir müşterinin merdiveninin altındaki bu açılır raflar gibi depolama alanları ile bu soruna çözüm buldu.

gizli cevher

25.Önemli Olanlara Yer açın

Burada da Jasmine’nin küçük dostları düşündüğü bir tasarımı görüyorsunuz. Müşterisinin köpeği için çok şık bir alan yaratarak boş kalan yeri de değerlendirmiş oldu.

gizli cevher

26.Çalışma Durakları

Bir yenileme planlarken, iş-yaşam dengesini göz önünde bulundurmak çok önemlidir. Bu duvar uzunluğundaki masa, tasarımdan uzaklaşmadan tüm aile için uygun bir çalışma alanı sağlıyor.

gizli cevher

27.Açık Hava

Jasmine, dış mekanlarda aktif yaşamın büyük bir savunucusu. Yaşanabilir, işlevsel bir dış mekan alanı oluşturmak için her zaman çaba gösteriyor.

gizli cevher

28.Pergola

Gösteriş hayranıysanız, muhtemelen Jasmine'in pergolaları sevdiğini fark etmişsinizdir. Bu özel yapı sadece muhteşem görünmekle kalmaz, aynı zamanda alana gölge ve sarmaşıkları sergilemek için hoş bir yer sağlar.

gizli cevher