16 yaşında 1 milyon dolarlık şirketi oldu

Christian Owens, henüz 14 yaşındayken odasındaki bilgisayarında web tasarımı yapmayı öğrendi ve şirketini kurdu. Owens, MAC uygulamarını ucuza suna Bundle Box platformunu kurdu. Şirketinin kar etmesiyle 16 yaşında okulu bıraktı.  Artık birçok start-up için danışmanlık veriyor.

Oyuncak incelemeleriyle yılda 1,3 milyon dolar kazanıyor

8 yaşında EvanTube adını verdiği YouTube kanalını kuran Evan, videolarında oyuncak incelemeleri yapıyor. Abone sayısı 6 milyonu geçiyor ve yılda 1,3 milyon dolardan fazla kazanıyor. Bu kadar parayla ne kadar fazla oyuncak alabileceğini siz düşünün istedik.

19-03/21/gettyimages-461543392-1.jpg

Henüz 15 yaşında milyonerlik yolunda

Nick D’Aloisio, 18 yaşında internetteki haberleri özetleyen mobil uygulaması Summly’i Yahoo’ya 30 milyon dolara satarak Time dergisinin “Dünyanın en etkili 100 genci” listesine girmeyi başardı. Bu başarısı eğitimine ara vermedi. Oxford Üniversitesi’nde felsefe ve bilgisayar mühendisliği bölümlerini bitirdi.

19-03/21/gettyimages-164726824-1.jpg

Rekor kıran oyunu tasarladı

Robert Nay, indirme rekorları kırarak 2 hafta içinde 2 milyon dolar kazandığı oyunu Bubble Ball’u geliştirdiğinde sadece 14 yaşındaydı. Bubble Ball, bugüne kadar 16 milyonun üzerinde indirildi. Robert ise yeni şirketiyle yeni oyunlar tasarlamaya devam ediyor.

Gelirini eğitime bağışlıyor

Leanna, büyük anneannesinin tariflerinden esinlenerek saç bakım ürünleri satmaya başlağında henüz 9 yaşındaydı. Satışlarından yılda 100 bin dolar kazanırken şirketinin değeri 3 milyon doları aşıyor. Leana, kazandığı parayla Haiti'deki çocukların eğitimine katkıda bulunuyor.

Çocuk yaşta kendi patronu olan hayalperest ve artık zengin gençler sadece bu kadar değil. "Vay efendim bu çocuklar bunu nasıl yapıyor?" "Bunların anne-babası nerde?" diye aklınızda binlerce soru dolaşıyorsa sizleri küçük yaşta patron olmanın uzmanları ile tanıştıralım: Çocuğum Bir Patron ?