Federico Lauri veya kurumsal olarak bilinen ismi ile Federico Fashion Style, aslen Anzio'da birçok ünlü insanın gittiği bir saç stilistidir. Salonuyla, sıra dışı saçlar yaratan bir fenomen haline gelmiştir.

federico lauri

Federico Lauri, 5 Ekim 1989’da Roma’da doğdu. Federico Fashion Style, birçok ünlünün kuaförü olarak biliniyor. Federico aslında küçük yaşlardan beri bu mesleği yapmak istediğinin farkındaydı. Henüz beş yaşındayken, saç tokası olarak kürdan kullanarak annesinin saçını şekillendirmekten zevk alıyordu!

federico lauri

13 yaşında babasının bir arkadaşının kuaför salonunda çalışmaya başladı. Tüm günü saç yıkamakla geçse de tutkusunu biliyordu ve babasının arkadaşı Federico'nın yeteneğini hemen fark etti.

federico lauri

Federico yıllar boyunca bu tutkusunu pekiştirdi. Valeria Marini ve Giada Pezzaioli gibi İtalya’nın ünlü kadınlarını ağırlayarak İtalya'nın en bilinen salonlarından Federico Fashion Style markasını yarattı.

federico lauri

Aile Hayatı

Federico Lauri’nin 2017’de doğan Sophie Maelle adında bir kızı var. Federico, ailesinin huzurlu bir yaşam sürmesi için kendini çok çalışmaya adaması gereken modern bir baba olarak tanımlıyor.

federico lauri

Kariyeri

Kariyerine sadece 13 yaşında küçük işler yaparak bir berberde kuaför yardımcısı olarak başladı.

federico lauri

Tamamen kuaförlüğe odaklanmak için eğitimini bıraktı. İşe başladığı ilk günden doğal yeteneğiyle kendini ispatlamaya başladı.

federico lauri

18 yaşına girdikten kısa bir süre sonra, Federico ilk salonunu Anzio'da açtı. Yeteneğiyle dikkat çekince herkes tarafından önerilmeye başladı. Milano ve Sardunya'daki Corso Como'da hemen iki salon daha açtı.

federico lauri

Daha sonra dördüncü salonunu açtığı Piazza di Spagna'da da kendini hemen duyurmayı başardı.

federico lauri

Federico aslında sektörde gerçek anlamda bir imparatorluk kurdu. Yarattığı yeni akım ve becerisiyle çok aranan bir isim oldu. TLC’de yayınlanan  Federico’nun Güzellik Salonu programının baş kahramanı seçildi.

federico lauri

Federico’nun Güzellik Salonu’nunda ünlü kuaförün günlük işleri ve kuaför içerisinde yapılan işlemleri görüyoruz. Burada yapılan tüm işlemler ve fiyatların tamamı ekrana geliyor. Bölümler sırasında, Giulia De Lellis, Guendalina Canessa, Giulia Nati, Aida Yespica ve daha birçok ünlü programın konukları olarak karşımıza çıkıyor.

federico lauri

10 Haziran 2020'de Federico Lauri, Roma’da yeni bir salon açtı. Valeria Marini, Tina Cipollari ve Gianni Sperti mağazanın açılışına davet edilen konuklar arasındaydı.

federico lauri

Federico, helyum balonlu “fly to sky”, Nutella veya marshmellow gibi kendisine ait kült tekniklerinin de bu yeni salonda yer alacağını açıkladı.

federico lauri