1. Perdeler

Bir eve taşındığınızda boş pencerelerle ve genellikle sıkıcı jaluzilerle karşılaşırsınız. Evinizi anında ısıtmanın en iyi yollarından biri perdelerdir. Güzel perdeler sadece sıcaklık katmakla kalmaz, aynı zamanda tarzınızı yansıtan önemli bir unsurdur.

Evinize sıcaklık katacak 10 ipucu

2. Sanatsal parçalar

Evinizde çok fazla boş duvar varsa, boyanız veya duvar kağıdınız ne kadar güzel olursa olsun steril görünecektir. Duvarlara asacağınız tablolar, çerçeveler ve dekoratif aynalar anında kişilik kazandıracak ve sıcacık hissettirecektir.

Evinize sıcaklık katacak 10 ipucu

3. Koku

Davetkar kokularla dolmayan bir ev asla bir ev gibi hissetmeyecektir. Evinizin güzel kokmasını sağlamanın birçok yolu vardır. Piyasada kullanabileceğiniz tonlarca oda spreyi var. Bunun yanında, tütsü ve kokulu mumlar da güzel bir seçenek. Dahası, evde pişen bir yemek veya kek kokusu da o hissi yaratacak en önemli etkendir.

Evinize sıcaklık katacak 10 ipucu

4. Yastıklar 

Evinizi sıcak ve davetkar göstermenin harika bir yolu, mobilyaların üzerine çok sayıda yastık ve yastık koymaktır. Yetersiz olmaktansa çok fazla yastığa sahip olmak çok daha iyidir. Simetrik veya asimetrik desenler, birbiriyle uyumlu veya kontrast renkler, farklı boyut ve şekillerdeki kırlentler… Tamamen zevkinize kalmış.

Evinize sıcaklık katacak 10 ipucu

5. Dolaplar

Tel veya plastik askılarla dolu bir dolap oldukça basit ve ruhsuz durur. Oysa klas bir hava katmak hiç ummayacağınız kadar basit. Yapmanız gereken tek şey eski askılarınızı ahşap olanlarla değiştirmek, hepsi bu!

Evinize sıcaklık katacak 10 ipucu

6. Hava

En çok gözden kaçan yollarından biri, hava kalitesini iyileştirmektir. Evinizdeki hava kalitesini yükseltmenin en kolay ve en iyi yolu fırınınızdaki eski, kirli filtreleri düzenli olarak değiştirmektir. Her zaman elinizin altında olması için evinize birkaç hava filtresi getirin.

Evinize sıcaklık katacak 10 ipucu

7. Bitkiler

Evinizdeki hava kalitesini iyileştirmenin bir başka yolu da onu bitkilerle doldurmaktır. Evinizin her odasında bitkiler olmalı. Bitkiler evinizi daha sıcak göstermenin yanısıra ruh halinizi yükseltmeye ve stres seviyenizi düşürmeye de yardımcı olur.

Evinize sıcaklık katacak 10 ipucu

8. Kapı kolları

Çoğu insan, kırılmadıkları sürece kapı kollarını değiştirmeyi düşünmez. Bu çok yazık çünkü kapı kollarınızı değiştirmek evinize kişilik katmanın kolay bir yolu. Eski, sıkıcı kapı kollarınızı sanat eseri olan yenileriyle değiştirmek, evinizi anında aydınlatacaktır.

Evinize sıcaklık katacak 10 ipucu

9. Duş

Günün dertlerini eritmek için kendinizi bir jakuziye veya buharlı duşa bırakmak gibisi yoktur. Yeni bir duş veya küvet kurun. Bu lüksü hak ediyorsunuz...

Evinize sıcaklık katacak 10 ipucu

10. Taze kesme çiçekler

İçine birbirinden güzel çiçeklerle dolu bir vazo koyarak evinizdeki herhangi bir odayı daha gösterişli hale getirebilirsiniz. Taze kesme çiçeklerin muhteşem görünümü ve baş döndürücü aroması, onlarla karşılaştığınızda gününüzü hemen aydınlatacak.

Evinize sıcaklık katacak 10 ipucu

Tüm bu değişiklikleri bir kerede yapmak zorunda değilsiniz. Yine de günde bir veya iki kez deneyin ve siz farkına varmadan eviniz bir ev gibi hissedecek. İşin püf noktası, evinizi adına yakışır bir yer haline getirmek için bu ev gibi dokunuşları sürekli olarak eklemeye devam etmektir.

En iyi ev ipuçları için Kumsalda Kelepir Avı'nın yeni bölümlerini kaçırma!