Malzemeler 

  • 1 paket kedi dili bisküvi (yaklaşık 200 g) 
  • 3 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış) 
  • 100 g toz şeker 
  • 400 g mascarpone peyniri (ya da labne) 
  • 1 paket krema (200 ml, tercihen çiğ yumurta kullanmak istemezseniz) 
  • 2 yemek kaşığı granül kahve (ya da 1 küçük fincan espresso) 
  • 1,5 su bardağı sıcak su 
  • 1 yemek kaşığı amaretto ya da kahve likörü (opsiyonel) 
  • Üzeri için kakao

Evde tiramisu yapmanın püf noktaları

Püf noktalar

Mascarpone kullanın: Labne de tercih edilebilir ama mascarpone daha otantik bir tat verir. Kahveye batırma süresini kısa tutun: Kedi dili bisküviler 1-2 saniye kahveye batırılıp çıkarılmalı. Kremayı pürüzsüz yapın: Yumurtayı benmari usulü çırpmak ya da çiğ yumurta yerine krema kullanmak, kıvamı garanti eder. Dinlendirmeye özen gösterin: Tatlının en iyi kıvama gelmesi için en az 6 saat, mümkünse 1 gece dolapta bekletin. Kakao ve sunum: Kakaoyu mutlaka servis öncesi serpin; yoksa nemlenip kararma yapabilir.

Evde tiramisu yapmanın püf noktaları

Hazırlanışı 

Kahveyi hazırlayın: Granül kahveyi sıcak suda çözün, soğumaya bırakın. Dilerseniz likör ekleyin. Yumurta sarısını çırpın: Yumurta sarılarını şekerle birlikte benmari usulü şeker eriyene kadar çırpın. Krema tabanını oluşturun: Karışıma mascarpone peyniri ekleyin, homojen kıvam alana kadar çırpın. Yumurta beyazlarını çırpın: Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar gibi olana dek çırpın ve kremaya yavaşça ekleyin. (Eğer yumurta kullanmıyorsanız, bu adım yerine sıvı kremayı çırpıp mascarpone ile karıştırabilirsiniz.) Bisküvileri batırın: Kedi dili bisküvileri kahveye 1-2 saniye batırıp çıkarın. Katmanları yapın: Bir borcamın tabanına kahveli bisküvileri dizin, üzerine krema sürün. İkinci katı da aynı şekilde yapın. Dinlendirin: Tatlıyı streç filmle kaplayıp buzdolabında en az 6 saat (tercihen 1 gece) dinlendirin. Son dokunuş: Servisten hemen önce üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpin.

Evde tiramisu yapmanın püf noktaları