1. Çatı Sorunları

Çatı, şüphesiz ki bir evin en önemli parçalarındandır. Tehlikeli bir çatı, evin ve ceplerinizin ciddi şekilde zarar görmesine yol açabilir. Çatı onarımları oldukça maliyetli olabildiğinden evin fiyatına dahil edilmelidir.

Ev alırken nelere dikkat etmeli? 

2. Fırtına Hasarı

Şiddetli hava koşulları, su baskını ve don olayları evin dış cephesinde ve hatta temellerinde ciddi hasara neden olabilir. Benzer şekilde dolu hasarı oldukça yıkıcı olabilir ve genellikle çıplak gözle görülemediğinden gözden kaçması kolaydır. İyi bir ev müfettişi, özel teçhizat kullanarak dolu hasarını tespit edebilmeli, çatı ve temelin bütünlüğünü değerlendirebilmelidir.

Ev alırken nelere dikkat etmeli?

3. Eski Cihazlar

Satın aldığınız mülkün yepyeni cihazlarla donatılmış olma ihtimali çok düşüktür. Çalışmamaları durumunda onarım ve hatta yenileme maliyetini göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun. Tam olarak neyle karşılaşabileceğinizi bilmek için marka, model ve özellikle mülkün başlıca cihazlarının kaç yıllık olduğu hakkında biraz araştırma yapın.

Ev alırken nelere dikkat etmeli?

4. Korkuluklar

Başta önemsiz gelebilir, ancak merdivenlerde ve balkonlarda bulunan korkuluklar hayati önem taşır. Titrek bir tırabzan ciddi bir güvenlik sorunu olabilir, bu nedenle mutlaka hepsini test edin.

Ev alırken nelere dikkat etmeli?

5. Çürümüş Ahşap

Çürümüş ahşap, küfün veya nemin sorun olduğu her yerde bulunabilir. Evin tabanını, çatıyı ve özellikle pencere pervazlarını kontrol edin. 80'li ve 90'lı yıllarda yoğun olarak kullanılan parmak eklemli malzemeler, su penetrasyonu nedeniyle genellikle daha çabuk çürür. Evin ahşap bir güvertesi varsa, soğuk havalara uygunluk durumunu kontrol edin.

 Ev alırken nelere dikkat etmeli?

6. Isıtma ve Soğutma Sistemleri

Halihazırda evde bulunan herhangi bir sıcaklık kontrol sisteminin yaşını ve bakım programını kontrol ettiğinizden emin olun. Aksi halde bu sistemleri değiştirmek kapsamlı ve maliyetli olabilir. Öte yandan, düzenli servis bu noktada çok önemlidir. Bakımlı bir kazan otuz yıl veya daha uzun süre dayanabilir.

Ev alırken nelere dikkat etmeli?

7. Çevresel Sorunlar

Herhangi bir çevresel soruna yönelik kapsamlı bir kontrol yapmak, her potansiyel alıcının dikkat edilecekler listesinde olmalıdır. Yeni evinizde keşfetmek isteyeceğiniz son şey küf veya asbesttir. Bunlar ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Ev alırken nelere dikkat etmeli?

8. Elektriksel Güvenlik

Ev ne kadar eskiyse, kablolamanın hatalı olması o kadar muhtemeldir. Mevcut kurallar, banyolarda ve mutfaklarda topraklı arıza kesici prizleri gerektirir, ancak günümüzün artan elektrik yükünü de göz önünde bulundurmalısınız. Artık daha fazla elektronik cihaz kullanılıyor, bu nedenle kabloların güncel olduğundan ve elektrik yükünü kaldırabildiğinden emin olun.

Ev alırken nelere dikkat etmeli?

9. Zayıf Drenaj / Çatı Suyu Kontrolü

Zayıf çatı ve oluk drenajı, su hasarının başka bir nedenidir ve birçok alıcının satın alırken gözden kaçırdığı bir durumdur. Satın aldığınız herhangi bir mülkte drenaj yollarının suyu uzağa yönlendirip yönlendirmediğini ve olukları kontrol edin. Tıkanmış veya bakımsız oluklar, mülkün bakımına özen gösterilmediğine işaret edebilir.

Ev alırken nelere dikkat etmeli?

10. Haşere Kontrolü

Haşere istilasının çözülmesi oldukça zordur ve genellikle tekrarlanır. Hem evin içinde hem de dışında önceki haşere sorunlarının belirtilerini arayın ve rutin haşere kontrollerinde ilaçlamanın iyi yapıldığından emin olun.

Ev alırken nelere dikkat etmeli? 

11. Zayıf Havalandırma

Pek çok evde, belirli bir odada yeterli hava akışı olmadığı için küf gelişir. Küf problemlerinden kaçınmak istiyorsanız, tavan arası dahil evin tüm alanlarında uygun havalandırma şarttır.

Ev alırken nelere dikkat etmeli?

12. Sıhhi Tesisat Sorunları

Sıhhi tesisat sistemi, mekanı rahat ve yaşanabilir kılmak adına çok önemli. Elektrikli ekipmanlarda olduğu gibi, eski boru ve armatürlere sahip evler sorun yaratabilir. Ağaç kökü büyümesi gibi beklenmedik faktörler de sıhhi tesisat sistemine ciddi zararlar verebilir. Evin tüm genel banyo sorunlarını kontrol ederek çalışan sıhhi tesisata sahip olduğundan emin olun.

Ev alırken nelere dikkat etmeli?

ACİL EV ARANIYOR'UN TÜM BÖLÜMLERİNİ İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLA! 

13. Doğramaların Durumu

Pencerelerin ve kapıların etrafını, uygun dolgu kullanımı açısından kontrol edin. Bunlar, su veya hava girişini önler. Zamanla yıpranan parçalar olsa da onarımı veya değiştirilmesi nispeten kolaydır.

Ev alırken nelere dikkat etmeli?

14. Kötü İzolasyon

İyi bir yalıtım hayati önem taşır. Ancak zayıf yalıtımın maliyetini anlamak kışa kadar mümkün olmayabilir. Bu sebeple, özellikle de yaz aylarında bakıyorsanız; evin, duvarlarında ve tavan arasında iyi kalitede yalıtıma sahip olduğunu doğrulamak için bir uzman bulun.

Ev alırken nelere dikkat etmeli?