Tarçınlı Sıcak Çikolata
Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı bal
- 40 g bitter çikolata
- 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı: Sütü ısıtıp kakaoyu ve balı ekle. Çikolata tamamen eriyince tarçını ekle. Tarçın hem sıcaklık hissini artırır hem de içeceğe doğal bir tatlılık katar.

Portakallı Sıcak Çikolata
Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 40 g bitter çikolata
- Yarım portakal kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı: Sütü ısıtırken içine portakal kabuğunu ekle. Aroma geçmesi için birkaç dakika beklet. Kakao, şeker ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştır. Portakal aroması çikolatayı hafif ve ferah bir hale getirir.

Kahveli Sıcak Çikolata
Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı kahve (espresso veya filtre)
- 40–50 g bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı vanilya
- İsteğe göre krema
Yapılışı: Sütü ve kahveyi karıştırarak ısıt. Çikolata ve kakao ekleyip tamamen eriyene kadar karıştır. Vanilyayı ekle. Üstüne biraz krema koyarsan kafelerde içtiğin mocha’lardan bile daha lezzetli olur!

Beyaz Çikolatalı Sıcak Çikolata
Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 60 g beyaz çikolata
- 1 çay kaşığı vanilya
- İsteğe göre kakule veya hindistan cevizi
Yapılışı: Sütü ısıtıp beyaz çikolatayı ekle. Eridiğinde vanilyayı ekle. Daha aromatik bir seçenek için çay kaşığının ucuyla kakule veya hindistan cevizi ekleyebilirsin.

Vegan Sıcak Çikolata
Malzemeler
- 2 su bardağı badem, yulaf veya hindistan cevizi sütü
- 1 yemek kaşığı kakao
- 40 g vegan bitter çikolata
- Bir tutam tuz
Yapılışı: Bitkisel sütü ısıtıp diğer malzemeleri ekle. Vegan çikolata eridiğinde tuz ekleyerek tat yoğunluğunu dengelersin. Besleyici, hafif ve süt ürünlerine hassasiyeti olanlar için çok ideal.

Baharatlı Meksika Usulü Sıcak Çikolata
Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 40 g bitter çikolata
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Bir tutam kırmızı toz biber (acı seversen bir tık daha ekleyebilirsin)
- 1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı: Tüm malzemeleri tencerede karıştırarak ısıt. Çikolata tamamen eriyince servis et. Acı ve çikolatanın birleşimi ilginç bir tat yaratıyor!

