1. Çaydanlık ev

18-07/20/caydanlikev-1532076195.jpg

Washington'da yer alan çaydanlık şeklindeki bu bina, Amerikan siyasi tarihinin en çok ses getiren rüşvet olaylarından biri olan "Teapot Dome" skandalını temsil ediyor. 

 

2. Meksika'dan ağaç-dostu bir ev ?

18-07/20/agacev.jpg

 

3. Uçan daire ev

18-07/20/ucandaireev.jpg

Amerika'nın Tennessee eyaletingde yer alan bu uçan daire, 1970 yılında inşa edilmiş. Açılıp kapanabilen alt kapak ve merdiven ile eve giriliyor; misafirleriniz geldiğinde tek bir tuşa basmanız yeterli!

 

4. Tuvalet ev

18-07/20/tuvaletev.jpg

Güney Kore'de yer alan bu ev, dünyadaki ilk ve tek tuvalet ev olma özelliğini taşıyor. Neden acaba? ?

 

5. Baloncuk Sarayı

18-07/20/baloncuksarayi.jpg

Baloncuk Sarayı veya orijinal ismiyle Le Palais Bulles, Fransa'nın Akdeniz  kıyısında yer alıyor. Yuvarlak odalar ve dönebilen zeminlerden oluşan malikane, 1980'lerin başında ünlü Fransız moda tasarımcısı Pierre Cardin ve mimar Antti Lovag tarafından tasarlanmış. 

 

6. Tepetaklak Ev

18-07/20/tepetaklakev.jpg

Bu ev aslında bir sanat eseri... Kuzey Almanya'da yer alan bina sanatçılar Klaudiusz Golos ve Sebastion Mikiciuk tarafından yapılmış. 

 

7. Ayakkabı Ev

18-07/20/ayakkabiev.jpg

Ayakkabı Ev, iş adamı Mahlon Haines tarafından, ayakkabı mağazalarını tanıtmak için inşa edilmiş ve "Ayakkabı Ev'de balayı fırsatı" gibi kampanyalar için kullanılmış. Çünkü, hangi çift balayını bir ayakkabının içinde geçirmek istemez ki?! 

Haines'ın ölümünden sonra bir süre dondurma dükkanı olarak hizmet veren ev, daha sonra müzeye dönüştürülmüş. 

 

8. Bulutların üstündeki ev

18-07/20/bulutev1.jpg

İngiltere'de yer alan yapı, ağaçların üzerine kurulu şirin bir kulübe gibi görünse de aslında bir su tankı olarak inşa edilmiş. Yerden 21 metre yükseklikte yer alan bu şirin kulübe, günümüzde 5 odalı bir misafirhane olarak hizmet veriyor. 

 

9. Daracık bir ev

18-07/20/darev1.jpg

Polonyanın başkenti Varşova'da yer alan bu ev, dünyanın en dar binalarından biri. İki bina arasındaki boşlukta yer alan iki katlı evin en geniş noktası 122 cm'yi geçmiyor! 

 

10. Dünyanın en ünlü evi: Fallingwater

18-07/20/10fallingwater.jpg

Ünlü mimar Frank Lloyd Wright imzası taşıyan Fallingwater, insanın doğayla uyum içinde yaşamasını temsil ediyor. Fakat bu mimari ikonun arkasında bir ironi gizli. Evin etrafındaki yabancı bitkiler buradaki yerel doğal yaşama zarar verdiği için, günümüzde gönüllü aktivistler bu bitkilerin temizlenmesi için mücadele ediyor.