Gelecek, geliyor, geldi dedik ve nihayet artık resmi olarak düğün sezonundayız! Düğün gününüz yaklaştıkça, en güzel şekilde görünmek için muhtemelen kendinizi aşırı strese sokuyorsunuz, sokmayın. Biliyoruz, yıllar boyunca paylaşılacak düğün fotoğraflarında kusursuz görünmek için genellikle paniğe kapılıp, aşırı egzersiz ve diyet yapıyorsunuz. Biz de diyoruz ki, bu popüler diyet artık rafa kalkabilir. Hobi olarak yine vücudunuza özen gösterin, bu önemli, ama düğünden önce diyet yapmanıza da gerek yok! Şimdi, sadece 5 mantıklı tespitle sizi bu konuda ikna etmeye hazırız. ?

1. Zaten ortalık karışık. ?

Düğünden önce yapmanız gereken milyonlarca şey varken bir de bunun üstüne diyeti eklemek sizi sadece daha da çekilmez biri yapacak. Gereğinden daha dar bir gelinlik seçip, üstüne de o gelinliğe ve genelgeçer güzellik kavramına uymak için uğraşıyorsunuz. Düğün planlamak, kendinizi bir kalıba sokmaya çalışmadan da yeterince stresli bir şey. Dost acı söyler; bu durum sadece düğün planlama sürecini daha zevksiz ve daha çok uğraş gerektiren bir hale sokacak.

2. Kendin gibi ol. ?

O kadar çok gelin bedenlerini küçültmek için diyet yapıyor ki, yıllar sonra düğün fotoğraflarına baktıklarında kendilerini tanıyamıyorlar bile. Bize inan, o büyük günde kendin gibi görünmek ve hissetmek isteyeceksin. Torunlarla birlikte geriye dönüp o fotoğraflara baktığında, kendini stresli, aç, yorgun ve bedeninden mutsuz bir gelin gibi görme. Aksine mutlu, sağlıklı ve hayatının aşkını kutlayan bir gelin olarak gör!

3. Sağlıksız alışkanlıklara yer yok! ???

Düğün günü yaklaştıkça görünüşünüz hakkında panik yapabilir ve belli bir fitlikte görünmek için sağlıksız alışkanlıklar kazanabilirsiniz. Aşırı egzersiz ve yetersiz beslenme uzun vadede metabolizmanıza büyük zararlar verebilir. Büyük gününüzde enerjisiz ve bitkin olmaktansa, zinde ve sağlıklı hissetmek isteyeceksiniz. Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi, aktif ve hareketli olmayı deneyin. Böylece, düğün yaklaştıkça kendinize olan güveniniz artacak, enerjiniz yükselecek.

4. Güzel anılar biriktirin. ?

Düğün gününüze geri dönüp baktığınızda mutlu anılar hatırlamak istersiniz. Gelinliğin içinde nasıl göründüğünüz ya da hangi beden olduğunuz yıllar sonra hiçbir şey ifade etmeyecek. Diyet yapmak aslında sizi düğünden çok bedeninize odaklar. İyi anları hatırlayın ve bu süreci pozitif yapmaya çalışın!

5. Günün anlam ve önemini yitirmeyin. ??

Bütün odağınızı kilonuza vermek, düğünün anlamını gözden kaçırmanıza yol açabilir. Düğün demek, afilli bir gelinlik, profosyonel fotoğraflar ya da muhteşem bir makyaj demek değil. Kendimizi yüzeysel mevzulara çok kaptırabiliyoruz çünkü sadece o büyük günde özgüvenli olmak istiyoruz. Ama asıl yakalanması gereken nokta, hayatınızın aşkıyla evlenmek ve bu muhteşem günü sevdiklerinizle paylaşmak.

Sonuç olarak, herkes düğününde enerjik ve sağlıklı olmak ister. Ama bunun için diyet yapmak bir çözüm değil. Siz en güzel hatırlanacak düğünü yaşamayı hak ediyorsunuz. O yüzden, tüm bu keyifli süreci ve büyük günü nasıl göründüğünüz üzerine endişe ederek harcamayın.

Daha çok düğün muhabbeti için;

Düğün Hazırlığı Listesi

Düğün sezonu Ağır Yaşamlar'da da açıldı