Güneş kremi olmazsa olmaz. 

Güneş kremi, rutininize dahil edebileceğiniz en önemli cilt bakım ve yaşlanma karşıtı üründür. Güneş kremi sürmeden asla evden çıkmamalısınız. Güneş kremi sadece yaşlanmayı, kırışıklık ve yaşlılık lekelerinin oluşmasını yavaşlatmakla kalmaz, aynı zamanda cilt kanserini de önleyebilir. Bir dermatoloji cerrahı olarak, düzenli güneş kremi kullanmaya başladıklarında hastalarımın cildinin büyük ölçüde düzeldiğini görüyorum. Cilt tipiniz ne olursa olsun, her zaman 30 veya daha yüksek SPF'li, suya dayanıklı bir güneş kremi öneririm. Dışarıdayken her 2-4 saatte bir tekrar güneş kremi sürmeyi unutmayın.

Doktor Mercy’den cilt bakım tüyoları

Rutininize C vitaminini dahil edin.

C vitamini, serbest radikallerin cildiniz üzerindeki zararlı etkilerini durduran güçlü bir antioksidandır. Bir antioksidan olarak kolajen üretimini arttırır, hiperpigmentasyonu iyileştirir ve cildin erken yaşlanmasını önler. C vitamini çok etkilidir, bu yüzden tüm hastalarıma düşük konsantrasyonla başlamalarını ve yavaş yavaş artırmalarını öneriyorum.

Doktor Mercy’den cilt bakım tüyoları

AHA ve BHA kullanın.

Alfa ve beta hidroksi asitler, hiperpigmentasyon, cilt dokusu, akne, kırışıklık, donukluk ve lekeli cildi iyileştirebilen kimyasal eksfolyantlar olarak bilinir. AHA’lara glikolik asit, laktik asit, malik asit örnek verilebilir. BHA’ların ise en bilinen örnekleri salisilik asit, hyaluronik asit, linoleik asit ve oleik asittir. Bunlar haftada sadece 1-2 kez kullanılmalıdır. Tavsiye edilenden daha fazla kullanılırsa asitler cildinizi tahriş edebilir.

Doktor Mercy’den cilt bakım tüyoları

Özellikle soğuk aylarda hyaluronik asit kullanın.

Etkili bir BHA olan hyaluronik asit, cildimizde suya bağlanarak nemli ve canlanmış görünüme yol açan doğal bir moleküldür. Kış ayları cildinizin kurumasına neden olabilir. Hyaluronik asit içeren ürünler kullanmak, cildin kurulukla mücadele etmesinde yardımcı olabilir.

Doktor Mercy’den cilt bakım tüyoları

Rutininizi basit tutun.

Aynı anda çok fazla ürün kullanmak cildi yıpratabilir. Bu da sivilcelere, kızarıklıklara ve gözeneklerinizin kapanmasına yol açar. Az ama öz bir rutin en iyisidir!

Doktor Mercy’den cilt bakım tüyoları

Retinol kullanın.

A vitamini türevi olan retinol, ​cilt hücresi döngüsünü hızlandırır. Bu, kolajen üretimini artırır, cilt dokusunu pürüzsüzleştirir, gözenekleri küçültür, hiperpigmentasyonu iyileştirir ve kırışıklıkları azaltır. Retinol kullandığınız akşamdan sonraki gün güneş kremini sakın ihmal etmeyin! Hamileyken de kullanmamanız, doktorunuza danışmanız gerekir.

Doktor Mercy’den cilt bakım tüyoları

Boyun ve ellerinizi ihmal etmeyin.

Tamamen sağlıklı bir cilt görünümü sağlamak için cilt bakım rutininiz yüzünüzle sınırlı kalmamalı, boynunuz ve ellerinizi de kapsamalıdır. Boyun ve ellerdeki cilt çok hassastır, bu nedenle UV ışınlarının zararlı etkilerine karşı daha hassastır. Yaşlanma karşıtı ürünler, nemlendiriciler ve güneş koruyucu kullanmak çok önemlidir. Lazerler ve ışık tedavileri de önceki güneş hasarlarını temizlemek ve cilt tonunuzu eşitlemek için kullanılabilir.

Doktor Mercy’den cilt bakım tüyoları

Cildinizi içten dışa besleyin.

Cilt, iç sağlığınızın bir yansımasıdır. Bol miktarda yeşillik, yüksek su içeriğine sahip meyveler, omega-3 ve omega-6, cildin güneş hasarıyla mücadele etme, kırışıklıkları iyileştirme ve nemi tutma kabiliyetini artırır.

Doktor Mercy’den cilt bakım tüyoları

Büyüme faktörleri önemlidir.

Büyüme faktörleri hücresel büyüme, çoğalma ve hücresel farklılaşmada uyarıcı özelliğe sahip doğal maddelerdir. Cilt bakım ürünlerindeki büyüme faktörleri, yaşlanmayı önleyen hücrelerin yenilenmesini sağlar. Büyüme faktörleri, hasarlı cildi onarmak, sıkılığını artırmak ve cildi gençleştirmek için gerekli olan maddeyi sağlar. Rutininizde, büyüme faktörlerine sahip ürünler tercih edebilirsiniz.

Doktor Mercy’den cilt bakım tüyoları

Doktor Mercy’nin tüm bölümlerini izlemek için hemen tıkla!