Doktor Çıbanım 4. sezonuyla sadece tlctv.com.tr’de! Yeni sezon devam ederken Dr Sandra Lee’nin TODAY’de verdiği önerilere kulak kabartalım. 

UV İndeksini kontrol etmemek.

Ultraviyole yoğunluğu, güneşin cildinize ne kadar zarar verebileceğini gösteren bir ölçümdür. 0 ile 15 arası değerler bulunur. Hava durumu uygulamalarından UV İndeksine bakabilir ve yüksek olan günlerde güneşten daha çok kaçınabilir ve korunabilirsiniz. Havanın sıcak olmaması UV İndeksinin düşük olacağı anlamına gelmez.

Pürüzsüz bir cilt için 6 ipucu

Sivilceye iyi geliyor diye güneşe maruz kalmak.

Dr Lee’ye göre güneş kısa süreliğine sivilcelere iyi gelebilir ama güneşe fazla maruz kalmanın uzun vadede zararları daha çok olacaktır. Lekelenmeye yol açabilir veya cildi yağlandırdığı için sivilceler daha sonra yoğunlaşabilir.

Yüzme havuzuna sahip olmanın 10 avantajı

Güneşe çıkmadan önce parfüm sıkmak.

Göğsünüz ve boynunuza parfüm sıktıktan sonra güneşe maruz kalmak fotodermatit isimli hastalığa sahip kişilerde tahrişe ve kabarmaya yol açar. Bu durumda, parfümü güneşe çıkmadan önce direkt güneş almayan bölgelerinize sıkın.

Pürüzsüz bir cilt için 6 ipucu

Yüksek faktörlü güneş kremine fazla güvenmek.

SPF yükseldikçe güneş kreminin koruma oranı yükselir ama kaç faktör kullanırsanız kullanın etkisini yitirecek, ter ile dışarı atılacağı için iki saatte bir güneş kreminizi yenilemeniz gerekir. 

Pürüzsüz bir cilt için 6 ipucu

Doktor Çıbanım özel röportajı okumak için buraya tıkla.