 
                    Bitki Çaylı Helva Tarifi
Malzemeler:
 -125 gr tereyağı
 -1 su bardağı un
 -1,5 su bardağı süt
 -1 su bardağı şeker
 -2 poşet bitki  çayı
Hazırlanışı:
 -Tereyağı ve unu tavada kavurun.
 -Ayrı yerde süt ve şekeri bir tencerede kaynatın, şekerin erimesini sağlayın. 
 -İçerisine bitki çayını koyun, iyice kavrulan una sütlü şerbeti ilave ederek karıştırın. 
 -Ocaktan alın ve soğumadan kıvam alan helvayı dondurma kaşığı ile servis edin.
Kayısılı Et Şöleni Tarifi
Malzemeler:
 -1 adet büyük boy soğan
 -2 adet bonfile 
 -7-8 adet kayısı 
 -7-8 adet ceviz
 -7-8 adet kuzu göbeği mantarı 
 -3 yemek kaşığı fındık yağı
 -1 tutam tuz
 -1 çimdik şeker
 -2 diş sarımsak
 -2 yemek kaşığı krema
 -Yarım su bardağı et suyu
 -1-2 dal taze nane
Hazırlanışı:
-Soğan sarımsak ve eti soteleyin.
 -Mantarı, kayısı ve cevizi ekleyin, soteleyin.
 -Şeker ve tuz ekleyin, et suyu ilave edin sonlara doğru krema ekleyerek sosu pişirin ve hafif çektirin.
 -Daha sonra servis tabağına alın ve yemeği servis edin.
Kızarmış Pilav Tarifi
Malzemeler:
-1 su bardağı haşlanmış pirinç
 -2 diş sarımsak
 -1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tutam kırmızı biber
 -1 yumurta
 -3-4 dal yeşil soğan
 -3-4 dilim pastırma
Kızartmak için: 4-5 yemek kaşığı fındık yağ
Hazırlanışı:
-Haşlanmış pirinci ya da bir gece önceden kalmış pilavınızı iyice kızartın.
 -Sarımsak tuz, karabiber, kırmızı biber, ekleyin.
 -Yumurtayı çırpın, içine ekleyip karıştırın.
 -Pastırmadan da kesip ekleyerek servis edin, üzerine yeşil soğan serpiştirmeyi unutmayın.
 
                                     
                                     
                                     
                                     
                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
