Bitki Çaylı Helva Tarifi

Malzemeler:
-125 gr tereyağı
-1 su bardağı un
-1,5 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-2 poşet bitki  çayı

Hazırlanışı:
-
Tereyağı ve unu tavada kavurun.
-
Ayrı yerde süt ve şekeri bir tencerede kaynatın, şekerin erimesini sağlayın.
-İçerisine bitki çayını koyun, iyice kavrulan una sütlü şerbeti ilave ederek karıştırın.
-Ocaktan alın ve soğumadan kıvam alan helvayı dondurma kaşığı ile servis edin.

Kayısılı Et Şöleni Tarifi

Malzemeler:
-
1 adet büyük boy soğan
-
2 adet bonfile
-
7-8 adet kayısı
-
7-8 adet ceviz
-7-8 adet kuzu göbeği mantarı
-
3 yemek kaşığı fındık yağı
-
1 tutam tuz
-
1 çimdik şeker
-
2 diş sarımsak
-
2 yemek kaşığı krema
-
Yarım su bardağı et suyu
-
1-2 dal taze nane

Hazırlanışı:
-Soğan sarımsak ve eti soteleyin.
-Mantarı, kayısı ve cevizi ekleyin, soteleyin.
-Şeker ve tuz ekleyin, et suyu ilave edin sonlara doğru krema ekleyerek sosu pişirin ve hafif çektirin.
-Daha sonra servis tabağına alın ve yemeği servis edin.

Kızarmış Pilav Tarifi

Malzemeler:
-1 su bardağı haşlanmış pirinç
-2 diş sarımsak
-1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tutam kırmızı biber
-1 yumurta
-3-4 dal yeşil soğan
-3-4 dilim pastırma

Kızartmak için: 4-5 yemek kaşığı fındık yağ

Hazırlanışı:
-Haşlanmış pirinci ya da bir gece önceden kalmış pilavınızı iyice kızartın.
-Sarımsak tuz, karabiber, kırmızı biber, ekleyin.
-Yumurtayı çırpın, içine ekleyip karıştırın.
-Pastırmadan da kesip ekleyerek servis edin, üzerine yeşil soğan serpiştirmeyi unutmayın.