Mersu Tarifi

*Mezopotamya dönemine ait, çivi yazısından alınma tarif

Malzemeler:
-1 su bardağı tam buğday unu
-
Yarım su bardağından biraz az  fındık yağı+1 çay kaşığı susam yağı
-
Yarım çay kaşığı tuz
-
2 yemek kaşığı su

İç malzeme:
-1-2 dal taze kişniş
-2 adet hurma
-1 yemek kaşığı kuru üzüm
-1 diş sarımsak
-1 tutam çörek otu
-1 dolu yemek kaşığı labne
-1 tatlı kaşığı antepfıstığı
-1 tutam kimyon
-2 dolu yemek kaşığı susam
-1-2 tane kişniş

Hazırlanışı:

-Un, tuz, yağı ve suyu ekleyerek homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun.
-Biraz mayalanması için kenarda beklerken iç harcı için diğer kalan bütün malzemeleri  robottan geçirin.
-Hamuru bezelere ayırın hafif elinizle açıp içine harcı koyun yarım ay şeklinde kapatın üzerine susam serpip önceden 220 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Patina De Piris Tarifi

19-05/10/patinadepiris.jpg

Malzemeler:
-2 büyük armut
-Yarım su bardağından bir parmak eksik şeker
-3 yumurta akı
-3 yumurta sarısı
-3 yemek kaşığı un
-1-2 damla limon
-1 tatlı kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı su
-1 çimdik kimyon
-1 çimdik susam
-1 çimdik vanilya

Şerbeti için:
2 sı bardağı su
-1 dolu su bardağı şeker
-Yarım çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
-Armutları kesin. Su, şeker ve tarçınla yapılan şerbette kaynatın .
-Yumurta sarılarını şekerin yarısıyla iyice karıştırın.
-Limon, zeytinyağı, su ve unu ilave edin.
-Şekerin yarısını yumurta beyazıyla kabartın.
-En son yumurta sarılarıyla pişen armutları karıştırın ve kabartılan  yumurta beyazlarıyla söndürmeden katlayarak karıştırın.
-Kimyon, susam ve vanilya ekleyin. Fırın kabına koyarak fırında pişirin.

Çin Tavuğu Tarifi

*Güney batı Çin’e ait bir tarif

Malzemeler:
-3 kereviz sapı
-2 adet göğüs tavuk
-1 adet kapya biber
-3 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı taze zencefil
-3 dal taze soğan
-Yarım su bardağından biraz fazla nişasta
-Yarım çay kaşığı tuz
-3 yemek kaşığı soya sosu
-1 tatlı kaşığı elma sirkesi
-Yarım konserve kırmızı fasulye
-1 yumurta sarısı

Kızartmak için: 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı
-Nişasta ve yumurta sarısını iyice karıştırın.
-Tavukları nişastalı karışıma bulayıp kavurun, bir kenara alın.
-Kereviz sapı, kapya biber, sarımsak, taze zencefili soteleyin.
-Elma sirkesi, soya sosu ve fasulyeleri ekleyin ve tüm malzemeleri tekrar ocakğa koyarak hepsini tavada çevirin. Biraz sosu çektirin.
-Taze soğanla servis edin.