‘Bu da geçer’ Tatlısı Tarifi

 Malzemeler:
-1 litre süt
-3/4 su bardağı mısır nişastası
-2 su bardağı şeker
-4 adet yumurta
-7 adet yumurta sarısı
-100 gram tereyağı
-1 avuç çilek
-1 adet vanilya çubuğu veya 1 çay kaşığı vanilin

Ara katlar için;
-1 avuç çiğ kadayıf
-1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:
-Süt ve şekeri tencerede kaynama noktasına getirin. Vanilya çubuğu kullanılıyorsa bu aşamada tencerenin içine atın.
-Ayrı bir kapta yumurta, yumurta sarısı ve mısır nişastasını karıştırın. Vanilya çubuğunu karışım içinden çıkarın.
-Sıcak sütü yumurtalı karışımla terbiye ederek karıştırın ve kıvam alıncaya kadar ocak üzerinde pişirin.
-Piştikten sonra tereyağını ekleyin.
-Soğuması için bir kaba alın.
-Ayrı yerde tavada çiğ kadayıfı tereyağı ile kavurun. Kavrulan kadayıfları soğuyan muhallebi ile kaselere paylaştırın.
-En son üzerini çileklerle süsleyin.

Lahanalı Üzümlü Milföy Börek Tarifi

Malzemeler:
-1 adet soğan
-2 yaprak beyaz lahana
-3 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı kuş üzümü veya kuru üzüm
-1 çay kaşığı tarçın, tadına göre tuz, 1 tutam şeker
-1 büyük boy kestane mantarı
-3-4 adet ceviz
-4 adet milföy

Üzeri için;
-1 adet yumurta sarısı
-Susam, haşhaş, çörekotu, veya kekik

Hazırlanışı:
-Soğan, sarımsak, lahana ve mantarı tavada soteleyin.
-Şeker, tuz, tarçın, kuş üzümü ve ceviz ekleyin. Soteleyin ve piştikten sonra harcı bir süre soğutun.

Püf noktası: Milföy hamurları yağlı ve naziktir. Sıcak harcı koyduğunuzda hamuru kendini bırakabilir. Ya harcı soğutun ya da harcınız sıcak ise hamurla hızlı çalışın, yani hızlı şekillendirip fırınlayın.

-Kare kesimli milföy hamuruna harcı paylaştırın.
-Üçgen şeklinde börekleri katlayın.
-Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam, mavi haşhaş ya da kekik, çörek otu ekleyerek önceden 180 dereceye getirilmiş fırında kabarıp, renk değiştirene kadar pişirin.

Püf noktası: Piştiğinden emin olduğunuzda börekleri kaldırıp altına bakın altları da renk almışsa fırından alın.