Tarhanalı Tirit Tarifi

 Malzemeler:
-1 adet soğan
-1-2 diş sarımsak
-300 gram kıyma
-1 su bardağı kırmızı Meksika fasulyesi
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 kase tarhana cipsi
-2 su bardağı et suyu
-1 çay kaşığı karabiber, 2 tutam toz zencefil, 1 tutam kimyon, 1 tutam toz zerdeçal, tadına göre tuz, 1 tutam şeker
-1 avuç rende kaşar
-3-4 dal taze kekik

Hazırlanışı:
-Soğan, sarımsak ve kıymayı kavurun.
-Baharatları ekleyin.
-Salça ve et suyunu sulandırın.
-Tarhana cipsi fırın kabına koyup et suyu ile ıslatın.
-Üzerine kıymalı harç ve fasulye eklenerek kaşar koyun ve fırınlayın.

İyi Şans Yemeği Tarifi

Malzemeler:
-8 yaprak pazı
-1 adet orta boy rende havuç
-1 avuç soya filizi
-5 adet kestane mantarı
-3 adet yeşil biber
-Tadına göre tuz
-3-4 adet kuru domates
-2 diş sarımsak
-1+1/4  su bardağı et suyu
-2 su bardağı su

Üzeri için;
-2-3 adet taze soğan
-Susam

Hazırlanışı:
-Tencereye sırasıyla sarımsak, havuç, mantar, yeşilbiber, kuru domates ve pazıyı atın.
-Biraz soteleyip et suyu ve su ilave edin.
- Soya filizlerini ekleyin.
-Piştikten sonra servis aşamasında taze soğan ve susam ile servis edebilirsiniz.

Kırmızı Turp ve Armut Salatası Tarifi

Malzemeler:
-
1 adet içi pembe dışı yeşil olan turp
-
1 adet armut
-
2 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
-
Yarım limon
-
Tadına göre tuz
-
Üzeri içi sumak

Hazırlanışı:
-Turp ve armutu robottan geçirin.
-Zeytinyağı, sirke, tuz, limon ile lezzetlendirip tabağa alın.
-Üzerine sumak serpin.