Klemantin Çöreği Tarifi

Malzemeler:
-4 su bardağı un
-240 gr tereyağı (soğuk)
-3 yemek kaşığı şeker
-16 gr kabartma tozu
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 su bardağı süt
-1 adet yumurta
-İsteğe bağlı beyaz peynir

Hazırlanışı:
-
Tereyağı ve unu nohut büyüklüğünde tereyağı haline gelene kadar un ile kaplanacak şekilde karıştırın.
-
Ayrı yerde süt ve yumurtayı karıştırın. Sıvıları kalan malzemeleri kurulara katıp hepsini karıştırın, çok fazla gluten gelişmesine izin vermeyin, çok karıştırmayın. Hamur toplansın yeterli.

Daha sonra istediğiniz şekli verip yumurta sarısı sürüp önceden 200 dereceye ısıtılmış fansız fırında pişirin.

3 Peynirli Ispanak Tarifi

Malzemeler:
-1 su bardağı ekmek kırıntısı
-1 yemek kaşığı tereyağı
-Yarım demet ıspanak
-1 adet soğan
-Yarım kalıp  beyaz peynir
-2 adet yumurta
-Yarım su bardağı parmesan
-¾ su bardağı krema
-Tuz
-Karabiber
-Muskat

Hazırlanışı:

-Soğan ve sarımsağı soteleyin.
-Diğer tüm malzemeyi karıştırıp tuz, karabiber, muskat ile lezzetlendirin.
-Fırın kabının tabanına ekmek kırıntılarını yağlayıp hamur gibi serpin ve üzerine tüm karışımı dökün.
-180 dereceye önceden getirilmiş fırında pişirin.

Elmalı

Malzemeler:
-2 adet yeşil elma
-1 su bardağı şeker
-Birkaç damla limon
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı fındık yağı
-Yarım su bardağı krema
-1 çay kaşığı tarçın
-Yarım çay kaşığı tuz
-1 avuç kuru üzüm
-1 avuç ceviz

Üzeri için:
1-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 su bardağı yulaf
-¾ sb. un

Hazırlanışı:

-Tavaya tereyağını koyun ve fındık yağı ekleyin.
-Üzerine küp doğanmış elmaları ilave edin, tuzu, tarçını, üzümü, cevizi ve şekerin ¼'ünü ekleyip karıştırın.
-Pişince harcı fırın kabına alıp aynı tavaya kalan şekerin ¼ su bardağo kadarını alıp yavaş yavaş karamel yapın, karamel olunca kremayı ve tereyağını ilave edip karıştırın ve en son birkaç damla limon sıkın.
-Ayrı bir kaba yulafı, unu, tereyağını ve kalan şekeri katıp iyice karıştırım elmalı harcın üzerine yayıp fırına verin ve üzeri kızarıp renk alana kadar pişir.