Toga Çorbası Tarifi
Malzemeler:
-1 yemek kaşığı un
-1 yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-4 su bardağı su
-1 su bardağı tavuk suyu
-Yarım su bardağı aşurelik buğday
-Yarım su bardağı nohut
-1 tutam tuz
-1 tutam nane
Hazırlanışı:
-Bir kaseye unu koyun içerisine yumurtayı kırın ve karıştırıp içine yoğurdu koyup homojen olana kadar karıştırın.
-Tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun daha sonra 1 su bardağı suyu ekleyip tuzu, kalan suyu ve tavuk suyunu ekleyip biraz ısınınca aşurelik buğdayı ve nohutu ekleyin.
-Isınmış sudan alıp azar azar yoğurtlu karışıma koyarak karıştırarak terbiye edin, yoğurtlu karışımı tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin, sunum aşamasında nane ile servis edin.
Çağla Kavurması Tarifi
Malzemeler:
-300-400 gr çağla
-1 adet soğan
-2-3 diş sarımsak
-3-4 yemek kaşığı su
-1 tutam şeker
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 tutam pul biber
-1 tutam tuz
-1 tatlı kaşığı nar ekşisi
-1 yemek kaşığı yağ
-1 su bardağı nohut
Hazırlanışı:
-Çağlaya su ekleyin ve tencerede haşlamaya bırakın.
-Başka bir yerde soğanı ve sarımsağı doğrayın ve suda şeffaflaştırın. ---Kaynayan çağlaları süzüp kaseye alın, şeffaflaşan soğanların üzerine şeker koyup eti ekleyin.
-Ayrı kasede salçayı, pul biberi, tuzu, nar ekşisini karıştırın, pişen etlere 1 yemek kaşığı yağ ekleyin ve haşlanmış ve çekirdeği çıkarılmış çağlaları ilave edin.
-Çağlanın kalan suyuna pişen etleri, nohutu ve salçalı sosu koyun pişirmeye bırak.
-Servis aşamasında isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis edebilirsiniz.
Cennet Çamuru Tarifi
Malzemeler:
-125 gr tereyağı
-3/4 su bardağı su
-2 su bardağı şeker
-300 gr kadayıf
-1 su bardağı süt
-1 avuç toz fıstık
-Kaymak
Hazırlanışı:
-Tereyağını tavada eritin, ayrı bir yerde tencereye şeker ve suyu koyup biraz eritin.
-O sırada eriyen tereyağına kadayıfı ekleyin, şeker eriyince sütü ilave edin ve şerbet olunca altını kapatıp soğumaya bırakın.
-Tereyağlı kadayıfı tavada renk alıncaya denk kavurun, rengi dönen kadayıfı ocaktan alın ve soğumuş şerbeti koyup şerbeti çekene kadar karıştırın.
-Toz fıstık ekleyip karıştırın ve borcama alın, sunum esnasında üzerine kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz.