Bulgur Kasesinde Et Sote Tarfi

Malzemeler:
-1 su bardağı ince bulgur
-Yarım su bardağı su
-Yarım büyük patates
-1 yumurta
-2 yemek kaşığı un
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı tuz

Kebap için:
-300 gr kuşbaşı
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı domates salçası
-3 tane kuşkonmaz
-3 diş sarımsak
-1 adet soğan
-1 domates
-1 yemek kaşığı elma sirkesi
-1 tutam tuz
-1 tutam şeker
-1 adet yeşil biber
-1 tutam kimyon

 Hazırlanışı:
Haşlanmış patatesi küp şeklinde doğrayın, ince bulgura sıcak su ekleyip şişene kadar bekletin.
-Şişince yumurta, un ve patatesleri koyup hamur gibi yoğurun.
-Yuvarlak kalıba çanak şekli olacak şekilde şekil verin. 180 derecede renk alana kadar pişirin.
-Ardından iç harç için tavaya eti alın kavurun. Soğan, sarımsak ilave edin, biber, kuşkonmazı ekleyip sotelemeye devam edin.
-Robotta domatesi püre yapın içerisine domates ve biber salçası, sirke, şeker ekleyip sosu ete ilave edin, kimyon ve tuzla lezzetlendirip, servis tabağına alın.

19-05/21/bulgurkasesi.JPG

Demirhindi Şerbeti Tarifi

Malzemeler:
-1 su bardağı şeker
-1 litre su
-1-2 çubuk tarçın
-2 karanfil
-9 tane demirhindi

Hazırlanışı:
-Tencereye ayıklanan ve temizlenen demirhindileri koyun, şekeri, tarçını, karanfili ekleyip kaynatın.
-Kaynayan şerbeti soğutun ve süzün.

Yulaf Çorbası Tarifi

Malzemeler:
-1 adet kuru soğan
-1 su bardağı su + 4 su bardağı et suyu
-1 su bardağı tavuk suyu
-1 çimdik tuz
-1 su bardağı süt
-1 çimdik muskat
-1.5 su bardağı yulaf

Hazırlanışı:
-Tencerede soğanı kavurun.
-Yulafı koyup biraz daha kavurup ardından tavuk suyu, et suyu, su ve sütü ekleyip, muskat ve tuz ile lezzetlendirin.
-Pişip, kıvamı gelince kaselere koyup üzerini yağda yakılan kırmızı biberle süsleyin.

19-05/21/demirhindi.JPG