Tavuklu Börek Tarifi

Malzemeler:
-
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
-
2 dal kereviz
-
2 su bardağı haşlanmış fasulye
-¾ kutu sürülebilir beyaz peynir
-
2 diş sarımsak
-
1 adet soğan
-
Tadına göre tuz, 1 tutam karabiber, yarım çay kaşığı zerdeçal
-
4-5 adet baklava hamuru

Sos:
-1 diş sarımsak
-1 dolu tatlı kaşığı taze zencefil
-1,5 yemek kaşığı biber salçası
-1 çay kaşığı pul biber
-2 yemek kaşığı elma sirkesi
-Yarım su bardağı su
-1 tutam şeker, 1 tutam tuz

Hazırlanışı:
-
Soğan ve sarımsağı soteleyin.
-
Kereviz ve haşlanmış tavuk göğsünü de ilave edip fasulye tuz karabiber zerdeçal ile lezzetlendirin.
-
Peynir ile karıştırıp bir harç elde edin. Bu harcı baklava hamuruna koyup sarın ve tavada sıvı yağda kızartarak pişirin.
-
Sosu için gereken tüm malzemeyi karıştırıp biraz su ilave ederek tavada sos kıvamına getirene kadar pişirin. Kızarmış böreklerin yanına eşlik etmesi için servis tabağına alın.

Safranlı Kekikli Enginar Çorbası  Tarifi

19-05/17/corba.JPG

Malzemeler:
-1 adet soğan
-
1 diş sarımsak
-
7 adet enginar
-
2 adet havuç
-
2,5 su bardağı tavuk suyu
-
2,5 su bardağı su
-
1 tutam deniz tuzu, 1 tutam karabiber, 1 çimdik safran
-
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:
-
Soğan ve sarımsağı kavurun.
-Enginar ve havucu ayrı ayrı robottan geçirin.
-Kavrulmuş soğanların içerisine atıp biraz soteleyin.
-Tavuk suyu ve normal suyunu ekleyip baharatları ilave edip kaynamaya bırakın.

Ekşi Tatlı Kabak Tarifi

19-05/17/tatlieksikabak.JPG

Malzemeler:
-
1 dilim tatlı kabak
-
2 diş sarımsak
-
2 yemek kaşığı nar ekşisi
-
3-4 dal dereotu
-
Bir kaç damla limon
-
Kızartmak için; 4-5 yemek kaşığı fındık yağı

Hazırlanışı:
-
Kabakları ince ince dilimleyin, yağda kızartın.
-
Ayrı bir kasede nar ekşisi, sarımsak, limon ve dereotunu karıştırıp kabakların yanında servis edin.