Nohutlu Isırgan Otlu Çorbası Tarifi

 Malzemeler:

-1 adet soğan
-2 diş sarımsak
-1 çay kaşığı şeker
-1,5 çay kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı un
-½ bardak krema
-½ bardaktan biraz fazla nohut
-2,5 su bardağı et suyu
-1 tutam karabiber
-1 avuç Isırgan otu (kuru veya yaş)

Yapılışı:

-Un ve tereyağını bir tavada kavurun.
-Soğan ve sarımsağı bir tencerede kavurun.
-Tavadaki meyaneyi, kavrulmuş soğanlarla karıştırın ve et suyu ile açın.
-Tuz, şeker, karabiber, nohut ekleyip kaynamasına yakın krema ve ısırganı ekleyip pişirin.

19-05/06/nohutlucorba-1557135508.jpg

Tavuklu Yufka Sarması Tarifi

Malzemeler:

-1 adet tavuk göğsü
-1 yemek kaşığı elma sirkesi
-2-3 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı galeta unu
-1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
-¼ su bardağı tarhana
-1 paket dilim kaşar
-4 adet kuru yufka ekmek

Üzeri için:
-1 yemek kaşığı tereyağı
-Biraz ekmek kırıntısı

Bandırma sos:
-
1 tatlı kaşığı kadar taze zencefil
-
2 diş sarımsak
-
1 dolu yemek kaşığı biber salçası
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
1 çay kaşığı şeker
-
Tuz, pul biber, 2-3 dal taze kekik
-
Biraz su
-
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
-
Sosu pişirmek için biraz fındık yağı

Yapılışı:

-Tavuklara sirke, tuz karabiber ekleyin ve un, yumurta, galeta unu ve tarhanayla bulayın.
-Tavaya yağ koyun ve bulanmış tavukları pişir.
-Lavaşın üzerine kaşar peyniri koyun, pişen tavukları ekleyin ve sarıp, fırın kabına koyun.
-Üzerine erimiş tereyağı sürün ekmek kırıntısı serpip 180 derece fırında pişirin.

Sosun hazırlanışı:

Bir kaseye domates salçası, biber salçası, sarımsak tane zencefil, şeker, tuz, pul biber, kekik, sirke ekleyin. Biraz su ve yağ ile sos kıvamına getirin. Dilerseniz bir taşım tavada pişirebilirsiniz.

19-05/06/tavukluyufkasarma.jpg

Tatlı Topları Tarifi

Malzemeler:

-3 büyük hurma
-5 kuru incir
-9 kuru kayısı
-1 yemek kaşığı fındık ezmesi

Kaplamak için:
-2-3 dolu yemek kaşığı renkli kinoa
-Biraz Hindistan cevizi

Yapılışı:

-Robota hurma, incir, kayısı, fındık ezmesi koyup hepsi karışıp iyice ezilinceye kadar karıştırın.
-Ayrı yerde tavada kinoayı kavurun.
-Kavrulan kinoalara, elde yuvarladığınız harcı bulayıp servis edin.

19-05/06/tatlitoplari.jpg