Nohutlu Isırgan Otlu Çorbası Tarifi
Malzemeler:
-1 adet soğan
-2 diş sarımsak
-1 çay kaşığı şeker
-1,5 çay kaşığı tuz
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı un
-½ bardak krema
-½ bardaktan biraz fazla nohut
-2,5 su bardağı et suyu
-1 tutam karabiber
-1 avuç Isırgan otu (kuru veya yaş)
Yapılışı:
-Un ve tereyağını bir tavada kavurun.
-Soğan ve sarımsağı bir tencerede kavurun.
-Tavadaki meyaneyi, kavrulmuş soğanlarla karıştırın ve et suyu ile açın.
-Tuz, şeker, karabiber, nohut ekleyip kaynamasına yakın krema ve ısırganı ekleyip pişirin.
Tavuklu Yufka Sarması Tarifi
Malzemeler:
-1 adet tavuk göğsü
-1 yemek kaşığı elma sirkesi
-2-3 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı galeta unu
-1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
-¼ su bardağı tarhana
-1 paket dilim kaşar
-4 adet kuru yufka ekmek
Üzeri için:
-1 yemek kaşığı tereyağı
-Biraz ekmek kırıntısı
Bandırma sos:
-1 tatlı kaşığı kadar taze zencefil
-2 diş sarımsak
-1 dolu yemek kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 çay kaşığı şeker
-Tuz, pul biber, 2-3 dal taze kekik
-Biraz su
-1 tatlı kaşığı elma sirkesi
-Sosu pişirmek için biraz fındık yağı
Yapılışı:
-Tavuklara sirke, tuz karabiber ekleyin ve un, yumurta, galeta unu ve tarhanayla bulayın.
-Tavaya yağ koyun ve bulanmış tavukları pişir.
-Lavaşın üzerine kaşar peyniri koyun, pişen tavukları ekleyin ve sarıp, fırın kabına koyun.
-Üzerine erimiş tereyağı sürün ekmek kırıntısı serpip 180 derece fırında pişirin.
Sosun hazırlanışı:
Bir kaseye domates salçası, biber salçası, sarımsak tane zencefil, şeker, tuz, pul biber, kekik, sirke ekleyin. Biraz su ve yağ ile sos kıvamına getirin. Dilerseniz bir taşım tavada pişirebilirsiniz.
Tatlı Topları Tarifi
Malzemeler:
-3 büyük hurma
-5 kuru incir
-9 kuru kayısı
-1 yemek kaşığı fındık ezmesi
Kaplamak için:
-2-3 dolu yemek kaşığı renkli kinoa
-Biraz Hindistan cevizi
Yapılışı:
-Robota hurma, incir, kayısı, fındık ezmesi koyup hepsi karışıp iyice ezilinceye kadar karıştırın.
-Ayrı yerde tavada kinoayı kavurun.
-Kavrulan kinoalara, elde yuvarladığınız harcı bulayıp servis edin.