1. Canlı ve sağlıklı saçlara sahip olabilmek için öncelikle doğal içeriğe sahip şampuanları tercih etmelisiniz. İçeriği temiz şampuanlar saçlarınızı kimyasallardan uzak tutarak koruma sağlar. İçeriğinde ammonium lauryl sülfat, sodium laureth sülfat, paraben ve polyethelyne glycol gibi maddeler barındıran şampuanlar saçlarınızın zamanla yıpranmasına sebep olur.

no poo

2. Saçlarınızı yıkadığınız suyun sıcak olmamasına dikkat edin. Mümkünse soğuk ya da ılık olmalıdır. Soğuk su saçlarınızın daha parlak görünmesini sağlayacaktır.

no poo

3. Saçlarınızı duştan sonra kalın ve sert havlularla sıkı sıkı sararak kurumaya bırakırsanız zamanla kırılır ve koparak dökülmeye başlar. Islak saçlar, kuru saçlardan daha hassastır. Bu yüzden ince ve suyu emen pamuklu havlularla saçınızdaki fazla suyu alırsanız kırılmayı önleyebilirsiniz.

no poo

4. Günlük hayatımızda fön makinesi saçlarımızı kurutmak için büyük bir kolaylık. Ancak kullanırken hassas davranmak gerekiyor. Fön makinesini sıcak ayarda kullanmak saçlarınızı yıpratır. En az 15 cm’lik bir mesafede soğuk ayarda fön makinesini kullanırsanız saçlarınızın canlılığını korumuş olursunuz.

no poo

5. Saçlara şekil vermek için kullandığımız düzleştiriciler, maşalar gündelik hayatta saçlarınızı çok kolay şekillendirirler fakat yüksek bir sıcaklıkla şekil verdiğinden zamanla saçların aşırı kurumasına ve kırıkların artmasına yol açarlar. Bu makineleri tamamen hayatınızdan çıkaramazsanız da haftada bir kullanarak sıcaklık ayarını düşük seviyede tutarak saçlarınızın canlılığını koruyabilirsiniz.

no poo

6. Saç bakım ürünlerinizi çok iyi seçmeniz gerekir. Bunun için saç tipinizin ne olduğunu biliyor olmalısınız. Kuru bir saça sahipken yağlı bir saç ürünü kullanmanız saçlarınızın yıpranması için kaçınılmaz bir sondur. Bu sebeple öncelikle saç tipinizi öğrenmeniz gerekiyor.

no poo

7. Saçlarınızı her gün yıkamanız bilinenin aksine sağlıksız ve cansız görünen saçlara yol açar. Aynı zamanda saçlarınızı ne kadar sık yıkarsanız saçlar bu duruma uyum sağlar ve daha çabuk kirlenerek yağlanır. Saçın yağlanması kendini koruması için salgıladığı sıvıyı artırması demektir. Her gün yıkanan saçın nem dengesi bozulur ve zamanla yıpranır. Sık yıkanan saçlarda kepeklenme, yağlanma ve saç dökülmeleri daha çok görülebilir.

no poo

8. Yediğiniz, içtiğiniz her türlü besinin saçlarınız üzerinde etkisi vardır. Protein yönünden ağırlıklı beslenmek hem vücudunuza hem saçlarınıza canlılık getirecektir. Günlük beslenmenizde Omega 3 içeren gıdaları, yeşil yapraklı sebzeleri bolca tüketerek saçlarınızın kolay kırılmasını engelleyebilirsiniz.

no poo

9. Hava şartlarının saçlar üzerindeki etkisi yabana atılmamalı. Güneş saç derisini kuruturken yağmurlu ve rüzgârlı havalar saçlarınızın nemsiz kalmasına ve elektriklemesine sebep olur. Haftada bir uygulayacağınız nem takviyesiyle bu sorunların önüne geçebilirsiniz.

no poo

10. No Poo Akımı İngilizce “no shampoo”nun kısaltılmış hali. Saçı şampuanlamadan sadece su veya karbonat ve sirke ile yıkama ile başlayan bir akım. Saçlarınızı su ve karbonat ile yıkadığınızda saç köklerinizi temizliyor, elma sirkesi ile saçın parlamasını ve yumuşamasını sağlıyorsunuz. Zamanla sirke ve karbonatı bırakıp sadece su ile yıkamak asıl amaç tabii. Şu an dünyada oldukça popüler bir hale gelen bu yöntemi uygulayanlar, 2 haftalık bir uygulamayla daha canlı ve sağlıklı saçları olduğunu söylüyor. Kesinlikle denemeye değer. Hem doğal olmak en güzeli!

no poo