Çikolatalı Cheesecake 

Malzemeler: 

  • 200 gram bisküvi 
  • 100 gram tereyağı 
  • 500 gram labne peyniri 
  • 200 gram toz şeker 
  • 200 gram sütlü çikolata 
  • 3 yumurta 
  • 1 çay bardağı un 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 tatlı kaşığı vanilin 

Yapılışı: Bisküvileri rondodan geçirip üzerine eritilmiş tereyağını ekleyin ve karıştırın. Karışımı kelepçeli kalıba bastırarak taban oluşturun. Labne peyniri, şekeri, çikolatayı ve vanilini karıştırın. Yumurtaları ekleyip karışımı homojen hale getirin. Unu ve sütü ekleyip tekrar karıştırın. Karışımı bisküvili tabanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. 

Çikolata tutkunları için ağız sulandıran tatlı tarifleri

Çikolatalı Fondü 

Malzemeler: 

  • 200 gram sütlü çikolata 
  • 200 gram bitter çikolata 
  • 1 su bardağı krema 
  • Çeşitli meyve dilimleri (çilek, muz, kivi) 
  • Marşmelov veya kuru pasta parçaları 

Yapılışı: Çikolataları benmari usulü eritin. Eridikten sonra kremayı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı fondü kabına alın. Çeşitli meyve dilimleri ve diğer malzemeleri çikolataya batırarak afiyetle yiyin.

Çikolatalı Fondü   Malzemeler:   200 gram sütlü çikolata   200 gram bitter çikolata   1 su bardağı krema   Çeşitli meyve dilimleri (çilek, muz, kivi)   Marşmelov veya kuru pasta parçaları   Yapılışı: Çikolataları benmari usulü eritin. Eridikten sonra kremayı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı fondü kabına alın. Çeşitli meyve dilimleri ve diğer malzemeleri çikolataya batırarak afiyetle yiyin.   Çikolatalı Mousse   Malzemeler:   200 gram bitter çikolata   3 yumurta sarısı   2 yemek kaşığı şeker   1 su bardağı süt   1 su bardağı krema   1 tatlı kaşığı vanilin   Yapılışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta sarılarıyla şekeri çırpın. Eriyen çikolatayı bu karışıma ekleyip karıştırın. Sütü ekleyip karıştırarak kaynatmadan ısıtın. Ayrı bir kapta kremayı vanilinle birlikte çırpın. İki karışımı birleştirip karıştırın. Mousse'u kaselere paylaştırıp buzdolabında 2-3 saat bekletin. Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak çikolata rendesi veya meyve ile süsleyip servis edin.

Çikolatalı Mousse 

Malzemeler: 

  • 200 gram bitter çikolata 
  • 3 yumurta sarısı 
  • 2 yemek kaşığı şeker 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı krema 
  • 1 tatlı kaşığı vanilin 

Yapılışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta sarılarıyla şekeri çırpın. Eriyen çikolatayı bu karışıma ekleyip karıştırın. Sütü ekleyip karıştırarak kaynatmadan ısıtın. Ayrı bir kapta kremayı vanilinle birlikte çırpın. İki karışımı birleştirip karıştırın. Mousse'u kaselere paylaştırıp buzdolabında 2-3 saat bekletin. Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak çikolata rendesi veya meyve ile süsleyip servis edin.

Çikolatalı Fondü   Malzemeler:   200 gram sütlü çikolata   200 gram bitter çikolata   1 su bardağı krema   Çeşitli meyve dilimleri (çilek, muz, kivi)   Marşmelov veya kuru pasta parçaları   Yapılışı: Çikolataları benmari usulü eritin. Eridikten sonra kremayı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı fondü kabına alın. Çeşitli meyve dilimleri ve diğer malzemeleri çikolataya batırarak afiyetle yiyin.   Çikolatalı Mousse   Malzemeler:   200 gram bitter çikolata   3 yumurta sarısı   2 yemek kaşığı şeker   1 su bardağı süt   1 su bardağı krema   1 tatlı kaşığı vanilin   Yapılışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Yumurta sarılarıyla şekeri çırpın. Eriyen çikolatayı bu karışıma ekleyip karıştırın. Sütü ekleyip karıştırarak kaynatmadan ısıtın. Ayrı bir kapta kremayı vanilinle birlikte çırpın. İki karışımı birleştirip karıştırın. Mousse'u kaselere paylaştırıp buzdolabında 2-3 saat bekletin. Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak çikolata rendesi veya meyve ile süsleyip servis edin.

Çikolatalı Rulo Pasta 

Malzemeler: 

  • 4 yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı un 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • Yarım paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilin 

İç Krema İçin: 

  • 200 gram sütlü çikolata 
  • 1 su bardağı krema 

Yapılışı: Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine un, kakao, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan keki rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın. İç kreması için çikolatayı benmari usulü eritin, kremayı ekleyip karıştırın. Soğuyan keki açın ve içine çikolatalı kremayı sürün. Tekrar rulo şeklinde sarın ve buzdolabında bir süre dinlendirip servis yapın.

Çikolata tutkunları için ağız sulandıran tatlı tarifleri

Çikolatalı Kahveli Parfe 

Malzemeler: 

  • 2 su bardağı süt 
  • 3 yemek kaşığı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı granül kahve 
  • 2 yemek kaşığı nişasta 
  • 200 gram sütlü çikolata 
  • 1 su bardağı krema 

Yapılışı: Süt, şeker, granül kahve ve nişastayı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocaktan alıp çikolatayı ekleyip karıştırın. Karışım soğuyunca kremayı ekleyip çırpın. Parfe kalıplarına boşaltın ve buzdolabında donana kadar bekletin. Servis yapmadan önce üzerine çikolata sosu veya rendesi ekleyebilirsiniz.

Çikolata tutkunları için ağız sulandıran tatlı tarifleri

Çikolatalı Brownie  

Malzemeler: 

  • 200 gram bitter çikolata 
  • 150 gram tereyağı 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 3 büyük yumurta 
  • 1 su bardağı un 
  • 1/4 su bardağı kakao 
  • 1/2 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı vanilin özütü veya vanilin şeker 

Yapılışı: Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Toz şekeri, eritilmiş tereyağını ve vanilini bir kaba alın. Mikserle iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin. Eriyen çikolatayı, un, kakao ve tuzu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağladığını fırın kabına dökün. Önceden ısıttığınız 180°C fırında, üzeri iyice kızarana kadar 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkan brownieyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Çikolata tutkunları için ağız sulandıran tatlı tarifleri  

Çikolatalı Kapkek 

Malzemeler: 

  • 1 su bardağı un 
  • 1/2 su bardağı kakao 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1/2 çay kaşığı karbonat 
  • 1/4 çay kaşığı tuz 
  • 2 adet büyük boy yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay kaşığı vanilin özütü 

Yapılışı: Fırını 180 dereceye ayarlayın. Muffin kalıplarını hazırlayın. Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın. Yumurta, şeker, süt, sıvı yağ ve vanilini çırpın. Ardından kuru malzemeleri ekleyip karıştırın. Hazırlanan hamuru muffin kalıplarına paylaştırın. 18-20 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. İsterseniz üzerine ganaj, krem peynirli glazür veya pudra şekeri ekleyebilirsiniz. 

Çikolata tutkunları için ağız sulandıran tatlı tarifleri

Çikolatalı Hindistancevizi Topları 

Malzemeler: 

  • 1 su bardağı hindistancevizi unu 
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi 
  • 1/4 su bardağı bal
  • 1/4 su bardağı hindistancevizi sütü 
  • 100 gram sütlü çikolata (eritilmiş) 
  • Bir tutam tuz 

Yapılışı: Hindistancevizi unu, rendelenmiş hindistancevizi, bal, hindistancevizi sütü ve tuzu bir kasede karıştırın. Hazırlanan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Eritilmiş sütlü çikolata içine batırıp hindistancevizi toplarını kaplayın. Buzdolabında sertleşene kadar bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Çikolata tutkunları için ağız sulandıran tatlı tarifleri

Wonka, 15 Aralık'ta sinemalarda!