Pazar sabahı 10:04’te Brittany Murphy'nin ölüm haberini veren yetkililer ölüm nedeninin doğal göründüğünü söyledi. Normal şartlarda her şeyin burada bitmesi gerekiyordu ancak olayın çok fazla gündemde kalmasının da etkisiyle 4 Şubat 2010 tarihinde güncellenmiş yeni adli tıp raporu yayınlandı.

Brittany Murphy

Raporda ölüm nedeni olarak anemi ve reçeteli ilaçlar sebebi ile oluşan zatürre olduğu belirtildi. Yeni adli tıp raporu da akıllarda soru işareti bırakmışken bir de üstüne 6 ay sonra kocası da aynı sebepten evde ölü halde bulundu. 

Brittany Murphy

6 ay içinde dışarıdan sağlıklı olarak görünen iki genç insanın aynı sebepten ölmesi, bunun doğal bir ölüm mü yoksa altında yatan farklı sebepler var mı diye düşünmelerine sebep oldu.

Brittany Murphy

Neden Soru İşaretleri Var?

Ölümünden 1 ay önce Brittany Murphy film çekimi için Porto Riko’ya gitti. Annesi ve eşi de ona bu yolculuğunda eşlik etti. Brittany daha ilk günden setten kovuldu. Bazıları bunun kocasının sarhoş halleri yüzünden olduğunu iddia etti. Kovulmasına rağmen Porto Riko’da tatil yapmak için kalmaya devam ettiler. Porto Riko’da annesi ve kocasının zatürreye neden olan bir hastalığa yakalanmasıyla tüm aile uçakla Los Angeles’a geri döndü.

Brittany Murphy

Uçakta yolculuğa devam ederken kocası ona küçük çaplı bir kalp krizini geçirdiğini söyledi. Los Angeles’a vardıktan sonra Brittany de aynı hastalığa yakalanınca toplanması çok zor oldu.

Brittany Murphy

6 hafta tıbbi yardım almadan kendi evinde iyileşebileceğini düşündü. Bu süre zarfında meme kanserinden yeni kurtulan annesine ve uyku apnesi ile başı dertte olan kocasına da bakıcılık yapıyordu.

Brittany Murphy

6 hafta sonunda artık daha fazla dayanamayıp doktordan randevu aldı. Hafta sonunu geçirdikten sonra pazartesi doktora gidecekti ancak o hafta sonunu atlatmayı başaramadı.  

Brittany Murphy

Öldüğü hafta sonunun cumartesi gecesi Brittany için oldukça şansız geçti. Olayları anlatan aile yakını Alex Ben Block, “Gece 03:00 saatlerinde elektrikler kesildi ve yedek jeneratör de arızalandı. Bu kesinti yaklaşık 45 dakika sürdü. Bunun ardından Brittany nefes nefese kaldı, ciğerleri sıvıyla dolarken dudakları mavileşmeye başladı” diye yazdı.

Brittany Murphy

Ayrıca Alex, Brittany o gece, regl sancısının da etkisiyle çok fazla ağrı kesici, antibiyotik, antidepresan gibi çeşitli ilaçlar aldığını da belirtti.

Brittany Murphy

Banyoda nefes almaya çalışırken “Ölüyorum, ben öleceğim, annecim seni seviyorum” derken annesi çaresizce 911’i arıyordu ancak artık her şey için çok geçti. Bu ani ölümü kimse beklemiyordu.

Brittany Murphy

Brittany Murphy’nin Kocası Simon Monjack Beş Ay Sonra Aynı Sebepten Öldü

Dünya hala daha Brittany Murphy’nin ani ölümü için mantıklı cevaplar aramaya çalışırken 23 Mayıs 2010 tarihinde Simon Monjack aynı sebepten aynı yatak odasında akut zatürre ve anemiden dolayı hayatını kaybetti.

Brittany Murphy

Aynı sebepten aynı yerde 5 ay aralıkla ölen bu çift, akıllarda daha fazla soru işareti olmasına neden oldu. Kasım 2013’te Brittany’nin babası Angelo yaptığı bir açıklamada “Bu olayın içinde cinayet olduğu hissine kapılıyorum. Bu bir zehir” dedi.

Brittany Murphy

Babası bedeni için ek toksikoloji raporlarını istemiş ve kızının saçında bir insanı öldürecek güçte 10 farklı ağır metal olduğunu iddia etmişti.

Brittany Murphy
Brittany’nin babası Angelo Berlotti 92 yaşında öldüğünde ardında Brittany hakkında çok fazla düşündüren soru bıraktı. Brittany uyuşturucu bağımlısı mıydı? Eğer bu bir cinayetse onu kim neden öldürmek istedi? Ölümünden 1-2 saat önce evlerinde elektriğin kesilmesi ve jeneratörün bozulması basit bir tesadüf müydü?

Brittany Murphy

Ölüm nedeni ile çok fazla teori ortaya atıldı. Babası hayatı boyunca bu gizemin peşini bırakmadı ve çalışmaları bir belgesel halinde yayınlandı. Brittany Murphy’ye ne olduğu ile ilgili her şeyi Brittany Murphy Gizemi belgeselinde takip edebilirsiniz.