Ted Bundy

Kayıtlara göre 1974 ve 1978 yılları arasında ABD’nin çeşitli bölgelerinde pek çok genç kadını kaçırmış, tecavüz etmiş ve öldürmüştür. Kurbanlarının kesin sayısı bilinmeyen Bundy, 10 yılı aşkın bir süre inkar etmiş olsa da 1989'da infaz edilmeden önce, 1974 ve 1978 arasında yedi eyalette işlediği 30 cinayeti itiraf etti. Fakat araştırmacılar 30'dan fazla cinayet işlediğini düşünüyor.

Bir Canavarın Zihni: Ted Bundy özel bölümünü hemen izle,

Grim Sleeper Katili

‘Grim Sleeper’ lakaplı Lonnie David Franklin Jr, 1980’lerde başlayarak çoğu hayat kadını 10 erkeği ve 1 kadını öldürmüş. Los Angeles’ta işlediği cinayetlerle tanınan Grim Sleeper, 2010 yılında yarım bıraktığı bir pizzadan alınan DNA örneğiyle yakayı ele verdi.

Bir Canavarın Zihni: Grim Sleeper Katili özel bölümünü hemen izle,

Kasap Fırıncı

‘Kasap Fırıncı’ olarak tanınan Robert Hansen 1971 yılından 1983’e kadar en az 17 kadını kaçırdı, tecavüz etti ve öldürdü. Bu 17 kişi dışında tecavüz ettiklerinin sayısının 30’a dayandığı da iddia ediliyor. Hansen, müebbet hapis cezası aldı, 2014 yılında ise hayatını kaybetti.

Bir Canavarın Zihni: Kasap Fırıncı özel bölümünü hemen izle,

Jeffrey Dahmer

Dahmer, 1978-1991 yılları arasında, genellikle Asya ve Afrika kökenli 17 erkek ve oğlan çocuğunu öldürdü. Cinayetleri genel olarak tecavüz, işkence, nekrofili ve yamyamlık gibi suçlarla beraber işledi. Dahmer, 1992 yılında on altı kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Öğrenci Katili 

Medyada ‘Öğrenci Katili’ olarak anılan Edmund Kemper, 10 kişiyi öldüren Amerikalı bir seri katil, tecavüzcü, yamyam ve nekrofilidir. Genç yaşlarında hayvanlara eziyet gibi antisosyal davranışlar sergileyen katil, 10 yaşındayken evcil bir kediyi canlı canlı gömdü. Müebbet hapis cezasına çarptırılan Kemper, 2017'de şartlı tahliye talebinde bulundu fakat talep reddedildi. Bir sonraki duruşması 2024 yılında olacak.

Bir Canavarın Zihni: Öğrenci Katili özel bölümünü hemen izle,

Long Island Seri Katili

10-16 arasında kurbanı olduğu düşünülen Long Island Seri Katili, ABD’nin New York eyaletinde cinayetler işledi. Gilgo Plaj Katili veya Craigslist Yırtcısı olarak da bilinen katil, kurbanlarını telekız websitelerinden seçiyordu. Acımasız katil, kurbanlarının telefonlarını saklayarak cinayetlerden sonra ailelerini arayıp dalga geçiyordu. Katil, bir türlü yakalanamadı.

Biyografi dosyası: soğukkanlı seri katiller

Güler Yüzlü Katil

Keith Hunter Jesperson, 90'ların başında ABD'de en az 8 kadını öldüren Kanadalı-Amerikalı bir seri katildir. Basına ve emniyet güçlerine yazdığı birçok mektupta gülen yüz çizdiği için ‘Güler Yüzlü Katil’ olarak anılıyordu . Kurbanlarının çoğu, onunla hiçbir bağlantısı olmayan seks işçileriydi.

Bir Canavarın Zihni: Güler Yüzlü Katil özel bölümünü hemen izle,

Green River Katili

Gary Ridgway, 48 ayrı cinayetten mahkum edilmiş fakat sonrasında bu sayının yaklaşık iki katı cinayet işlediğini itiraf etmiştir. Savcı ile yapılan pazarlık sonucu sabıka kaydı 49’a çıkmış ve ABD’nin en fazla cinayet işleyen ikinci katili konumuma gelmiştir. Washington’ın Green River bölgesinde bulunan cesetler sonucu bu ismi almış katil, ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştır.

Bir Canavarın Zihni: Green River Katili özel bölümünü hemen izle,

Aileen Wuornos

1989-1990 yılları arasında cinsel ilişkiye girdiği bazı kişileri öldürdüğü, ve cesetlerini ormanda sakladığı ortaya çıkan seks işçisi. Wuornos’un 7 kişiyi öldürdüğü iddia edilmiştir fakat iki kişinin cesedi bulunamamış ve 5 kişiyi öldürmekten yargılanmıştır.

Bir Canavarın Zihni: Aileen Wuornos özel bölümünü hemen izle,

Tüm suç ve araştırma programlarını görmek için buraya tıkla!